Jan Procházka se proti Havířovu zaskvěl pěti góly. Foto: FBC Štíři České Budějovice Jan Procházka se proti Havířovu zaskvěl pěti góly. Foto: FBC Štíři České Budějovice
16. 9. 2020 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Procházka přispěl k výhře Budějovic pěti góly, Štíři a Bulldogs zůstávají stoprocentní

 



V sobotu pět gólů v 1. lize, v neděli debut v nejvyšší soutěži. Takový byl víkend 20letého útočníka Jana Procházky, jenž díky střídavému hostování může nastupovat jak za českobudějovické Štíry, tak za superligové Vinohrady. Svými trefami pomohl Budějovicím k výhře nad Torpedem Havířov a Jihočeši tak nadále zůstávají stoprocentní.

České Budějovice vstoupily do nového ročníku 1. ligy na výbornou. V úvodním kole vyhrály na hřišti Znojma, teď si doma poradily s havířovským Torpedem. A to v průběhu první části prohrávaly 1:3. Jenže pak střelecky exceloval mladý forvard Jan Procházka. Pěti góly otočil průběhu zápasu na stranu domácích, kteří nakonec zvítězili 8:6.

Druhým celkem, který zatím drží stoprocentní bilanci ve druhé nejvyšší soutěži, jsou brněnští Bulldogs. Ti na domácí půdě zdolali Jaroměř 6:0 a za úvodní dvě kola tak inkasovali pouze dvakrát. Tři kanadské body zapsal Filip Sedmera. Vyhráli i brněnští Gullivers, kteří doma rozstříleli Start98 8:1 a zapsali do tabulky první body v novém ročníku. Čtyřmi góly se zaskvěl Jakub Matula.

Kvůli koronavirové nákaze a dobíhající karanténě hráčů a realizačního týmu musel být odložen i druhý zápas kladenských Kanonýrů. Ti tak do soutěže vstoupí až 26. září, kdy by se měli představit v Jaroměři. „V našem A týmu bylo zachyceno 15 pozitivně testovaných případů a hráčům tento týden postupně od pondělí do neděle dobíhá karanténa,“ osvětlil situaci sportovní manažer a kouč Kladna Jan Pazdera.

„Nebyli bychom schopni postavit celý tým, navíc mnozí hráči by šli do zápasu hned poté, co prodělali nemoc a jejich těla byla oslabená. Někteří z nich měli horečky a zimnici. A tak jsme se rozhodli využít pětidenního ochranného pásma, které celky po karanténě mají,“ potvrdil kouč Kanonýrů, že se v původním termínu neuskuteční ani domácí zápas s Bulldogs Brno, který měl být sehrán v rámci 3. kola.

Výsledky 2. kola 1. ligy:

Florbal Ústí – TJ Znojmo 4:3 po prodl.
FBC Štíři České Budějovice – Torpedo Havířov 8:6
Sokol Brno I Gullivers – Start98 Kunratice 8:1
TJ Slovan Havířov – FB Hurrican Karlovy Vary 5:6 po sam. náj.
Bulldogs Brno – TJ Sokol Jaroměř 6:0
FBC Letka – Florbal Chomutov 10:8
Z.F.K. Petrovice – Kanonýři Kladno odloženo

Sestřihy ze zápasů:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*