Radim Křenek se raduje z trefy do sítě Bohemians. Foto: ACEMA Sparta Praha, Český florbal Radim Křenek se raduje z trefy do sítě Bohemians. Foto: ACEMA Sparta Praha, Český florbal
20. 9. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sparta zvládla derby s Bohemians. Vítkovice nastřílely 12 branek, Hattrick má první bod

 



V posledních letech se v play off ze souboje těchto týmů stala tradice. A vzájemné duely vždy mají grády. Nejinak tomu bylo i ve 3. kole superligy, kdy na sebe po čase zase narazily Sparta a Bohemka. Z vítězství se nakonec radovali domácí sparťané, kteří porazili pražského rivala 8:5. Skvěle vstoupily do nové sezony Vítkovice, které mají po třech zápasech plný počet bodů a vynikající skóre.

Sparta po první části prohrávala 2:3, klokani nerozehráli derby špatně. Definitivní zlom nastal až v závěrečné třetině, kdy se domácí prosadili čtyřikrát během deseti minut a zadělali na vítězství. Klokani už dokázali skóre pouze zkorigovat. Třemi body přispěli k cenné výhře sparťanů Lukáš Ujhelyi, Matěj Čermák a Mikuláš Krbec.

„Předvedli jsme mnohem kvalitnější výkon v defenzivě a celkový přístup k zápasu než v pátek. Objevují se nám věci, na kterých pracujeme v tréninku, nicméně pořád je na čem pracovat a sezona bude ještě dlouhá,“ přiznal po zápase trenér Sparty Radek Skalička a připomněl páteční nezdar s Pardubicemi, který se sparťané snažili odčinit.

Suverénní start prožívají Vítkovice. Ty nejprve v pátek nasázely devět gólů Chodovu a nyní 12 trefami vyprovodily Black Angels. Zářila letní posila Matyáš Šindler, který se v utkání dvakrát střelecký prosadil a u dalších třech zásahů asistoval. Hattrick zkompletoval Adam Delong. „Do zápasu jsme vstoupili pasivně, což si budeme muset rozebrat, ale od druhé třetiny to bylo na jednu bránu,“ řekl po utkání kouč současného lídra tabulky Pavel Brus.

První bod v novém ročníku vybojoval Hattrick. Brňané totiž po základní hrací době remizovali s Ostravou 2:2. A to ještě domácí FBC muselo dotahovat a srovnání přišlo až pět minut před koncem z hole, když se prosadil Klimscha. V prodloužení pak přisoudil druhý bod Ostravanům Pešat, pro kterého to byla druhá branka v utkání.

Výhru na hřišti Liberce si připsal Chodov. Celek z Jižního Města nakročil k zisku tří bodů ve druhé části, kdy se trefili Marek Vávra a Ondřej Mikeš. Chodovští nakonec vyhráli 5:2 a zapsali druhé vítězství v letošní sezoně. Třemi body se na něm podílel Marek Vávra. Gól a asistenci přidal Tom Ondrušek. Stejný výkon zaznamenal i domácí Jan Světlík.

Výsledky 3. kola Livesport Superligy:

Sparta Praha – FbŠ Bohemians 8:5 (2:3, 1:0, 5:2)
Branky: 11. Čermák (Zeman), 12. Křenek (TS), 35. Zouzal (Krbec), 42. Ujhelyi (Čermák), 47. Čermák (Ujhelyi), 49. Ujhelyi (Krbec), 50. Kolstrunk (Krbec), 59. Juha (Pruner) – 8. Krebner (Forman), 16. Tomčo (Čihák), 19. Pěnička (Krebner), 43. Buršík (Kopecký), 56. Čihák (Dobisík). Diváci: 410.

FBC Ostrava – FBŠ Hattrick Brno 3:2 (1:1, 0:1, 1:0 – 1:0) po prodl.
Branky: 11. Pešat (Gawrónski), 55. Klimscha (Sládek), 64. Pešat (Lipový) – 6. Procházka II (Hemerka), 38. Ši. Hronek (Vlach). Diváci: 104.

1. SC  Vítkovice – Black Angels 12:2 (1:1, 4:1, 7:0)
Branky: 11. Šindler (Besta), 25. Šindler (Gattnar), 26. Jan Šebesta (Matejčík), 29. Gattnar (Šindler), 36. Gattnar (Besta), 43. Švajný (Matejčík), 46. Hájek (Sidunov), 49. Delong (Besta), 52. Delong (Gattnar), 54. Hájek (Sidunov), 55. Matejčík (Hájek), 58. Delong (Šindler) – 5. T. Hanák (Novotný), 23. Renčín (Král). Diváci: 141.

FBC Liberec – Florbal Chodov 2:5 (0:0, 0:2, 2:3)
Branky: 41. Klucho (Světlík), 49. Světlík (Kološ) – 22. M. Vávra (Maxa), 40. Mikeš (Ondrušek), 41. M. Vávra (Maxa), 42. Vošta (Doubek), 48. Ondrušek (M. Vávra). Diváci: 97.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*