Vítkovice slaví vítězství nad Chodovem. Foto: Florbal Vítkovice
21. 9. 2020 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Kolo překvapení: Boleslav skolila Bohemians, Olomouc přestřílela Jičín a výhra Panthers

 



Druhé pokračování nejvyšší ženské soutěže přineslo hned několik překvapení. První výhry se dočkal nováček z Mladé Boleslavi, který senzačně porazil Bohemians 7:5. Dvě gólové přestřelky skončily úspěšně pro Olomouc, která porazila Jičín 8:6 a Střešovice nastřílely hned deset branek Židenicím. Výhry si připsaly rovněž celky Panthers a Vítkovic.

Velké překvapení se událo v Dolních Břežanech. Bohemians sice vedly po 1. třetině 2:1, když na dva zásahy Polákové dokázala odpovědět pouze Kvapilová, nicméně ve druhé třetině převzaly hostující florbalistky otěže zápasu a v jeho polovině vedly již 5:2. Na konci druhé třetiny snížila Bočanová, jenže hned na začátku třetí části zvýšila Janatková. Utkání nakonec skončilo výhrou nováčka 7:5.

Radek Novák tak měl důvod k úsměvům. „Pro nás samozřejmě každé vítězství je motivací do celé soutěže, abychom v ní uspěli. Je to ale jen jeden z dalších malých krůčků v dlouhé sezoně,“ uvedl.

Jeho protějšek Tomáš Grigar dal průchod své frustraci a slíbil změny. „Ostuda, katastrofa. Mysleli jsme si, že to půjde samo, ale nedokážeme proměnit ani vyložené šance. Soupeře jsme přehrávali, ale na to se nehraje a soupeř svou bojovností bere tři body. Chtěli jsme 6 bodů a máme 0. Musí dojít k radikální změně ve všem, co jsme doteď dělali,“ připomněl ještě prohru s Židenicemi.

Zmíněné Židenice přivítaly v potenciálním šlágru kola Tatran a rozpoutala se pořádně divoká přestřelka, která již v úvodních devíti minutách nabídla pět branek. Do šatny se nakonec poprvé šlo za stavu 3:3. Ve druhé třetině brněnský tým dokázal srovnat na 4:4, ale poprvé také prohrával o dvě branky, když třetina skončila výsledkem 6:4 pro Tatran.

Ve třetí části už Tatran převzal otěže zápasu definitivně a dovedl zápas a výhře 10:5. „Připravovali jsme se na to, že Židenice budou houževnatý soupeř, což se potvrdilo, dělaly nám problémy důrazem, jednoduchou hrou a povrchem. Zhruba v polovině zápasu jsme našli recept na jejich obranu a ve druhé půlce už jsme byli lepší, dovolím si tvrdit,“ řekla trenérka Tatranu Michaela Marešová.

V přestřelku se změnilo také utkání domácí Olomouce s Jičínem. Hostující florbalistky předvedly velmi špatný vstup a v polovině zápasu prohrávaly již 0:4, až poté se prosadila Kuchařová. Olomouc ale zareagovala dalšími dvěma góly a utkání prakticky nepustila ze své režie. Nic naplat nebyly Jičínu ani dvě branky nové posily Evy Preisslerové, po snížení na 6:3 přišly další dva zásahy florbalistek z Hané. Ani tři následující branky Jičína nemohly nic změnit na porážce 6:8. „Po výborném vstupu do zápasu jsme v druhé třetině lehce polevily. Děvčata prodala, co mají natrénováno a v třetí třetině nás podržely zkušenější hráčky,“ zhodnotila svou první extraligovou výhru v pozici hlavní trenérky Dagmar Sigmundová.

Poprvé v sezoně vyhrály také florbalistky Panthers, které si výhrou 6:3 nad Bulldogs Brno určitě napravily chuť po pohárovém vypadnutí s Prague Tigers. V první třetině se sice hned čtyřikrát vylučovalo, branka ale nepadla. Té se diváci dočkali až na začátku druhé části, úspěšnou byla Žbánková. Po čtyřiceti minutách to bylo 2:1, rozhodující únik Panthers přišel ve 44. minutě, kdy se prosadily Slaná se Šusterovou. Panthers nakonec dovedly utkání do vítězného konce poměrem 6:3. „Od nás solidní výkon, ale strašně se nadřeme na každý gól a zbytečně si necháváme soupeře na dostřel,“ řekl Pavel Skazko.

Vítkovice přivítaly na Dubině Chodov, a ačkoliv se možná čekala jednoznačná záležitost, s ohledem na změny v pražském týmu, tak Chodov ukázal, že se s ním musí počítat. Vítkovice sice nikdy neprohrávaly a utkání relativně kontrovaly, nicméně konečná výhra 7:4 je ve stínu výkonu v celém utkání. „Těžký zápas, který jsme dobře začali, na hřišti jsme v první třetině dominovali, s tím jsem spokojen. Bohužel postupem času jsme se dostali do zmatků a sami sebe jsme dostávali do situací, které nám nebyly příjemné. Nakonec to bylo dramatické, což se asi líbilo lidem, ale nám ne. Musíme hrát lépe, musíme být přesvědčivější na míčku,“ shrnul hlavní trenér Vítkovic Tomáš Martiník.

Určité problémy měla rovněž Ostrava. Ta po první třetině prohrávala se Startem98 1:3, nicméně postupem času dokázala přeci jen větší momentální kvalitu a dovedla utkání k vítězství 8:3, také díky hattricku Michaely Mlejnkové. „Měli jsme poměrně dobrý vstup do utkání, ale neproměnili jsme některé šance a pustili jsme se do zběsilého tempa, můžeme být rádi, že jsme prohráli jen 1:3, až do konce zápasu to nebylo ideální, ale můžeme být rádi, že jsme zápas otočili a vyhráli,“ řekl kouč Ostravy Jakub Robenek.

Přehled výsledků 2. kola extraligy žen:

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – FBC ČPP OSTRAVA 3:8
branky: 9. Barbora Špačková, 11. Karolína Laura Hornová, 17. Kristina Zlatníková – 8. Veronika Káčová, 23. Kristína Hudáková, 35. Michaela Mlejnková, 36. Veronika Káčová, 47. Nikola Chalupová, 54. Michaela Mlejnková, 55. Michaela Mlejnková, 58. Nikola Chalupová; rozhodčí: Tomáš Kostinek – David Hejzlar; vyloučení: 2:0; využití: 0:0; diváků: 35; zásahy brankářů: Kristýna Karli 31 – Veronika Tomšová 23; po třetinách: 3:1, 0:3, 0:4;

FbŠ Bohemians – MITEL Florbalová akademie MB 5:7
branky: 10. Hana Poláková, 20. Hana Poláková, 40. Adéla Bočanová, 46. Adéla Bočanová, 56. Dominika Vatahová – 19. Kateřina Kvapilová, 22. Marie Jirková, 23. Karolína Janatková, 30. Marie Jirková, 32. Tereza Zapotocká, 41. Karolína Janatková, 48. Anna – Marie Divišová; rozhodčí: Barbora Beranová – Lucie Hejnová; vyloučení: 2:3; využití: 0:0; diváků: 65; zásahy brankářů: Karolína Červová 7, Pavla Lišková 6 – Marie Topolová 55; po třetinách: 2:1, 1:4, 2:2;

K1 Florbal Židenice – Tatran Střešovice 5:10
branky: 4. Petra Bílá, 4. Eva Filipová, 9. Andrea Dernerová, 34. Natálie Janečková, 42. Barbora Sedláčková – 2. Lenka Faltusová, 5. Lucie Želízková, 16. Kateřina Seemannová, 32. Kateřina Vachudová, 38. Kateřina Seemannová, 40. Veronika Kopecká, 52. Michaela Mechlová, 56. Lenka Faltusová, 60. Michaela Mechlová, 60. Lenka Faltusová; rozhodčí: Jana Lišková – Monika Zamazalová; vyloučení: 1:2; využití: 0:1; diváků: 76; zásahy brankářů: Lenka Remešová 22 – Eliška Drbalová 23; po třetinách: 3:3, 1:3, 1:4;

FBS Olomouc – KM automatik FBK Jičín 8:6
branky: 8. Eva Barvíková, 14. Eliška Pešavová, 27. Martina Pejzlová, 29. Eliška Pešavová, 32. Eliška Pešavová, 32. Denisa Ondáková, 42. Denisa Ondáková, 53. Martina Pejzlová – 32. Nikola Kuchařová, 34. Eva Preisslerová, 37. Eva Preisslerová, 55. Kristýna Bachmaierová, 56. Gabriela Žůrková, 59. Gabriela Žůrková; rozhodčí: Lukáš Axmann – Radek Šiška; vyloučení: 2:5; využití: 2:1; diváků: 85; zásahy brankářů: Martina Franková 23 – Marcela Velzelová 18, Alena Vokatá 5; po třetinách: 2:0, 4:3, 2:3;

1. SC TEMPISH Vítkovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 7:4
branky: 8. Zuzanna Krzywak, 28. Michaela Kubečková, 29. Michaela Šponiarová, 32. Denisa Ferenčíková, 41. Barbora Husková, 50. Lina Hägg, 60. Barbora Husková – 30. Tereza Hanzlíková, 40. Adéla Jůzová, 42. Adéla Polívková, 56. Eliška Chudá; rozhodčí: Libor Gavlas – Tomáš Podlesný; vyloučení: 3:1 + Tereza Hanzlíková 5; využití: 2:0; diváků: 85; zásahy brankářů: Nikola Příleská 8 – Jana Christianová 23; po třetinách: 1:0, 3:2, 3:2;

Panthers Praha – Bulldogs Brno 6:3
branky: 23. Markéta Žbánková, 30. Petra Šusterová, 44. Anežka Slaná, 45. Petra Šusterová, 51. Markéta Žbánková, 52. Dominika Tůmová – 34. Linda Detková, 49. Tereza Halaštová, 57. Linda Detková; rozhodčí: Barbora Beranová – Lucie Hejnová; vyloučení: 2:3; využití: 0:0; diváků: 40; zásahy brankářů: Kristýna Horňáková 15 – Markéta Marková 33; po třetinách: 0:0, 2:1, 4:2;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Bože napsal:

    Můžete si prosím ověřit, kdo byl domácí při podle vás senzační výhře nováčka a jak se jmenuje jejich trenér? Je to trapné, tahle vaše novinařina.

  • Petr napsal:

    Jakou chce Grigar dělat radikální změnu ve všem, když na to nemá dostatečně kvalitní kádr. Poláková to neutáhne sama (a až odejde, tak play-down jisté), Reischlová pryč a Bočanová při vší úctě není tahoun.

    Měřítkem zdaru nebo zmaru bude utkání se Startem.

Napsat komentář

*