Karlovy Vary slaví první tříbodové vítězství v novém ročníku. Foto: FB Hurrican Karlovy Vary Karlovy Vary slaví první tříbodové vítězství v novém ročníku. Foto: FB Hurrican Karlovy Vary
22. 9. 2020 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Karlovy Vary konečně zabraly, první výhru slaví Start98

 



Základní část 1. ligy v minulé sezoně ovládli, do nového ročníku ale vstoupili Karlovarští rozpačitě. Až ve 3. kole konečně zapsali první tříbodové vítězství. To se zrodilo na domácí půdě, kde Západočeši porazili Letku vysoko 12:6. První body do tabulky zapsal kunratický Start98, který doma zdolal doposud neporažené České Budějovice 8:6.

Ze 3. kola se vinou koronaviru a dalších okolností odehrály pouze čtyři zápasy. Karlovy Vary nasázely Letce 12 branek. Už po první části to bylo 4:1 a v té druhé pak domácí florbalisté přidali dalších pět zásahů. Šesti body se blýskl kapitán Hurrican Michal Klápa. Čtyři body zapsali Daniel Nicklas a Dominik Emlar. Západočeši mají na svém kontě po třech zápasech pět bodů a díky lepšímu skóre se vyšplhali na třetí příčku prvoligové tabulky.

Českobudějovičtí Štíři chtěli přidat v Kunraticích třetí výhru v řadě. Měli k ní skvěle nakročeno, když v polovině utkání vedli 4:2. Jenže závěrečné dějství bylo v režii domácích. Start98 ve třetí třetině vsítil pět branek a zvrátil průběh zápasu na svou stranu. Pražané nakonec zvítězili 8:6 a oslavili premiérový triumf v aktuálním ročníku. Z výher v prodloužení se radovali brněnští Gullivers a havířovský Slovan.

Výsledky 3. kola 1. ligy:

FB Hurrican Karlovy Vary – FBC Letka 12:6
TJ Znojmo – TJ Slovan Havířov 4:5 po prodl.
TJ Sokol Jaroměř – Sokol Brno I Gullivers 4:5 po prodl.
Start98 Kunratice – FBC Štíři České Budějovice 8:6
Torpedo Havířov – Florbal Ústí 4. 10.
Kanonýři Kladno – Bulldogs Brno odloženo
Florbal CHomutov – Z.F.K. Petrovice odloženo

Sestřihy ze zápasů:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*