Třetí extraligové kolo nabídne několik zajímavých zápasů. Foto: Florbal Chodov
26. 9. 2020 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: To nejlepší na konci kola, jdou proti sobě Bulldogs se Startem a Tatran s Olomoucí

 



Extraliga žen pokračuje třetím kolem a dá se říci, že to nejlepší by mělo přijít na jeho konci. V neděli se totiž jednak utkají celky Tatranu s Olomoucí a ve druhém zápase pak především Bulldogs Brno přivítá Start98 v souboji o první výhru v této sezoně.

Program 3. kola extraligy žen:

FBC ČPP OSTRAVA – FbŠ Bohemians
Sobota, 17.00, ČPP Aréna Ostrava
Po odvolaném Tomáši Grigarovi povede tým poprvé dočasná hlavní trenérka Tereza Blažková a los k ní nebyl přívětivý: Ostrava by měla patřit mezi top týmy soutěže, zatím obě utkání vyhrála. O to samé se jistě bude chtít pokusit také na domácí půdě, na druhou stranu, po dvou bolestivých prohrách se jedná z pohledu Bohemians o zápas, kde mohou klokanky poprvé jen získat.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

KM automatik FBK Jičín – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 17.30, Sportovní areál Jičín
Pro Jičín a Vítkovice platí prakticky analogicky to, co pro předešlé utkání FBC a Bohemians. Vítkovice míří do města pohádek pro tři body, domácí tým naopak bude chtít poprvé bodovat. Postupem času by se ale měla projevit převaha Vítkovic, jejichž ztráta by byla prvotřídním překvapením.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

MITEL Florbalová akademie MB – K1 Florbal Židenice
Sobota, 18.30, Nová MSH Mladá Boleslav
Boleslav zatím působí jako nebojácný nováček, Židenice zase musí vstřebat porážku s Tatranem. Upřímně, pro Boleslav toto bude v určitém smyslu „zápas pravdy“, který ukáže, jak na tom opravdu je. Židenice jsou zatím pocitově o úroveň výš než Bohemians a Start98. Židenice se musí připravit na aktivní hru nováčka, postupem času by ale měly prodat zkušenosti.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Panthers Praha
Sobota, 19.15, SH Jižní Město
Panthers v minulém kole porazily Bulldogs Brno, čímž získaly klid na práci po vypadnutí z Poháru Českého florbalu. Chodov předvedl sympatický výkon ve Vítkovicích, na který určitě bude chtít navázat proti Panthers. Pražské derby zároveň bude dalším zápasem, ve kterém bude mladý tým sbírat zkušenosti.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

Tatran Střešovice – FBS Olomouc
Neděle, 16.00, STODOLA Aréna Střešovice
Olomouc v minulém kole získala proti Jičínu první výhru, FBK se povedlo porazit také Tatranu, který na to navázal v Brně a po relativně nepovedeném Czech Open ukázal ambice. Ty bude chtít potvrdit také proti Olomouci, proti které bude favoritem.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body

Bulldogs Brno – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice
Neděle, 17.00, SH SportPoint Brno
To nejlepší nakonec. Snad bude toto pořekadlo platit také o mači mezi Bulldogs Brno a Startem98, který bude rovněž utkáním o to, aby jeden z týmů získal první výhru v tomto ročníku. Pro Bulldogs by mělo hrát domácí prostředí a určitá zkušenost hráček jeho kádru, naproti Start98 ukázal, že se nemusí bát ani ostravského FBC. V zajímavém duelu by mohla rozhodovat momentální forma brankářek.
Tip Florbal.cz:
Výhra Startu98 za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*