Čeští reprezentanti dnes vyběhnou k duelu se Švýcarskem. Foto: Martin Flousek, Český florbal Čeští reprezentanti dnes vyběhnou k duelu se Švýcarskem. Foto: Martin Flousek, Český florbal
30. 9. 2020 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Mistrovství se uskuteční v prosinci 2021, částečně se bude překrývat s ženským šampionátem

 



Mezinárodní florbalová federace oznámila nové termíny světových šampionátů. Mužské mistrovství, které se mělo konat v prosinci letošního roku, bylo přeloženo na prosinec 2021. Ženský šampionát se uskuteční na přelomu listopadu a prosince 2021. Pořadatelská města zůstávají stejná, tedy finské Helsinky a švédská Uppsala.

„IFF byla v neustálém kontaktu s finskou i švédskou florbalovou federací, se kterými situaci konzultovala. Jsme opravdu vděční, že švédská federace společně s městem Uppsala byly schopní najít nové řešení, které je pro nás v tuto chvíli tím nejlepším možným,“ uvedl generální sekretář Mezinárodní florbalové federace John Liljelund.

Mistrovství světa bylo vzhledem k aktuálním problémům spojeným s koronavirem odloženo. Hledání nového termínu zkomplikovalo velké vytížení helsinské Hartwall Areny, kde by se měl finálový turnaj mužů od 3. do 11. prosince uskutečnit. Ženský šampionát je na programu od 27. listopadu do 5. prosince 2021.

Termíny světových šampionátů v roce 2021:

Mistrovství světa mužů v Helsinkách:

3. až 11. prosince 2021

Mistrovství světa žen v Uppsale:

27. listopadu až 5. prosince 2021


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*