Radost Michala Strachoty po trefě do sítě Pardubic. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal Radost Michala Strachoty po trefě do sítě Pardubic. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal
1. 10. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Probuzený střelec Strachota: Chceme zpackaný úvod sezony napravit, máme na to!

 



Konečně získali první body a odrazili se ode dna tabulky. Vinohradští sokolové porazili Pardubice 7:5 a doufají, že na takový výkon dokážou navážou. V to věří také Michal Strachota, letní posila SKV, který se proti Pardubicím zaskvěl parádním výkonem. V duelu s Východočechy protrhl střelecké trápení a dvěma góly řídil obrat domácích.

„Nebyl to vůbec jednoduchý zápas. Pardubice měly dobrý vstup do sezony a i proti nám potvrdily, že hrají kvalitní florbal. Na začátku jsme spálili hodně šancí a kvůli tomu to byly nervy až do konce. Za tři body jsme ale rádi,“ cítil úlevu Michal Strachota, který v létě posílil SKV příchodem z Karlových Varů.

Vinohradští na začátku třetího dějství prohrávali 3:4. Pak ale během 53 vteřin vsítili tři branky. Co se ve hře domácích změnilo? „Já si myslím, že nic. Solidní florbal jsme hráli i v prvních dvou třetinách, akorát jsme neproměňovali šance. A ve třetí části jsme pak dali tři slepené góly, což zápas rozhodlo,“ řekl ke klíčovým momentům.

Po třech duelech se Strachota konečně chytil i střelecky a zapsal své první góly ve žlutočerném dresu. „Jsem spokojenější zápas od zápasu. Je pro mě složité se po dvou letech v 1. lize vracet do superligy, kde je florbal úplně jinde. Každé utkání je pro mě těžké. Jsem rád, že mi tam něco spadlo a snad se mi podaří na takový výkon navázat,“ doufá Strachota.

V čem konkrétně spatřuje největší rozdíl mezi superligou a 1. ligou? „Úplně ve všem. V taktické přípravě, fyzické kondici, nasazení, rychlosti, důrazu… Ten výkonnostní rozdíl je bohužel obrovský. Kvůli rozšíření soutěží na 14 týmů si člověk za celou sezonu v 1. lize moc kvalitních zápasů nezahraje,“ dodal rychlý útočník na rovinu.

Michal Strachota byl v duelu s Pardubicemi hodně aktivní. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Michal Strachota byl v duelu s Pardubicemi hodně aktivní. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Příprava rovněž nebyla ideální. „Poznamenala ji karanténa, do které jsme museli jít po jednom z přátelských utkání. Další přípravné zápasy se kvůli stejnému důvodu zrušily. Občas si na hřišti připadám jako junák, který se právě naučil držet hůl. Je u mě znát obrovská absence herní praxe,“ přiznal dvojnásobný mistr České republiky.

Strachota si ale nemůže vynachválit kooperaci s trenéry, se kterými se dobře zná z Chodova. „S kouči se mi samozřejmě spolupracuje dobře. Jak lidsky, tak po florbalové stránce. Netajil jsem se tím, že to byl hlavní důvod mého přestupu, a jsem rád, že to zatím funguje dobře. Až na ty výsledky a na to, že občas nevědí, jak se máme točit při cvičení,“ pousmál se.

„Ale věřím, že to přijde. Za celou přípravu jsme kvůli nepříznivým okolnostem odehráli jediné pořádné utkání s Chodovem. To je od začátku března prostě málo. Proto je na nás znát určitá nervozita v zakončení nebo menší sebevědomí. Pořád však věřím, že tým je velice silný. Máme výbornou partu. Ne jen s pány trenéry, ale i s ostatními hráči si lidsky rozumím a výsledky přijdou,“ je si Strachota jistý.

„Máme sice aktuálně jen tři body. Navíc jsme prohráli doma se soupeři, které chceme porážet, ovšem sezona bude letos ještě dlouhá. A zajíci se počítají až po honu. My uděláme všechno pro to, abychom zpackaný nástup do sezony napravili,“ řekl na závěr.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*