Obránce Könizu Martin Kisugite nasbíral v duelu s Thunem tři body. Foto: Fabian Trees, www.imagepower.ch Obránce Könizu Martin Kisugite nasbíral v duelu s Thunem tři body. Foto: Fabian Trees, www.imagepower.ch
1. 10. 2020 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Sikorův Wiler převzal v NLA vedení, Kisugite se blýskl proti Sarnenu třemi body

 



Wiler zatím kráčí novým ročníkem bez zaváhání. Tým Radka Sikory juniora zvítězil na hřišti Dóžova Rychenbergu 9:5 a ve 4. kole uspěl doma proti Malans. Sikora mladší v prvním zmíněném utkání vstřelil gól. Při vysoké výhře Könizu se jednou trefou a dvěma asistencemi prezentoval Martin Kisugite. Individuálně se dařilo také Josefu Pluhařovi.

Čtyři zápasy, čtyři výhry. Wiler tradičně vévodí švýcarské NLA. A Radek Sikora mladší se podruhé v letošní sezoně zapsal do statistik. Čerstvě povolaný hráč do národního týmu otevřel ve Winterthuru skóre, když skvěle zachytil rozehrávku domácích. Spoluhráč Vogt 21letému útočníkovi přiťukl míček a Sikora zavěsil. Za Rychenberg si jednu asistenci připsal Patrik Dóža, na body to ale proti favoritovi nestačilo, Wiler zvítězil 9:5.

Dóžův celek se bodů dočkal až ve druhém víkendovém utkání. Červenožlutí zdolali předposlední Thun 5:2. Za hosty byl nejlepším hráčem vyhlášen Josef Pluhař. Český forvard jednou skóroval a na jeden gól nahrál. Celkově už má v letošní sezoně na svém kontě čtyři body. O jeden méně má jeho spoluhráč David Šimek, který zapsal dvě asistence na hřišti St. Gallenu, ani tam ale UHC výsledkově neuspělo.

Třemi body se proti Astře Sarnen zaskvěl Martin Kisugite. Köniz zdolal poslední celek tabulky vysoko 11:0. Kisugite nasbíral dvě asistence už v první třetině a v té druhé pak přidal i úspěšný zásah. Jeho tým v prostředním dějství nasázel celkem sedm branek. Stejný počet bodů nasbíral také Martin Pražan z Usteru, který tak přispěl k vysoké výhře svého celku.

Výsledky 3. kola švýcarské NLA:

HC Rychenberg Winterthur – SV Wiler-Ersigen 5:9 (DÓŽA 0+1 – SIKORA jr. 1+0)
Waldkirch-St. Gallen – UHC Thun 7:5 (D. ŠIMEK 0+2, PLUHAŘ 0+1)
Ad Astra Sarnen – Floorball Köniz 0:11 (KISUGITE 1+2)
UHC Alligator Malans – Zug United 5:0
Tigers Langnau – UHC Uster 5:3
Chur Unihockey – Grasshopper Club Curych 2:4

Výsledky 4. kola švýcarské NLA:

HC Rychenberg Winterthur – UHC Thun 5:2 (PLUHAŘ 1+1)
Waldkirch-St. Gallen – Ad Astra Sarnen 6:1
Grasshopper Club Curych – Floorball Köniz 6:5
SV Wiler-Ersigen – UHC Alligator Malans 3:1
Tigers Langnau – Zug United 9:4
UHC Uster – Chur Unihockey 9:3 (za domácí PRAŽAN 2+1)

Tabulka švýcarské ligy:

Kanadské bodování:

1. Manuel Maurer 10 (3+7) / Floorball Köniz
2. Joonas Pylsy 9 (5+4) / SV Wiler-Ersigen
3. Joël Rüegger 9 (3+6) / Zug United
… Martin Kisugite 2+3, Josef Pluhař 2+2, Patrik Dóža 0+4, Martin Pražan 2+1, David Šimek 1+2, Daniel Šešulka 0+3, Radek Sikora jr. 2+0, Jan Daniš 0+1


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*