Michal Klápa a kapitán Jan Zavadil se mohou radovat z cenného triumfu nad Kladnem. Foto: FB Hurrican Karlovy Vary Michal Klápa a kapitán Jan Zavadil se mohou radovat z cenného triumfu nad Kladnem. Foto: FB Hurrican Karlovy Vary
12. 10. 2020 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Karlovy Vary zdolaly Kladno, rozhodl vydařený úvod 3. části, Chomutov dvakrát padl

 



Florbalisté Karlových Varů ovládli šlágr 7. kola 1. ligy a na domácí půdě zdolali kladenské Kanonýry těsně 3:2. O výhře Hurrican rozhodla vydařená pasáž z úvodu třetí části, ve které domácí odskočili na rozdíl tří branek. Špatný víkend prožil Chomutov. Severočeši prohráli jak s brněnskými Gullivers, tak s Petrovicemi.

Na první gól se v Karlových Varech čekalo až do 37. minuty. Michal Klápa krásně narýsoval přihrávku na Jana Zavadila a ten skóroval. Západočeši se pak prosadili dvakrát ve třetí části. Tomáš Nushart posunul míček na nabíhajícího Daniela Nicklase, který se nemýlil. O chvíli později se celá situace opakovala jako přes kopírák a domácí vedli už 3:0. Nushart tak zapsal proti týmu, v němž ještě před rokem působil, dvě asistence.

Dramatizace přišla až v závěru střetnutí. V 57. minutě snížil Marek Pixa a stejný hráč vsítil kontaktní gól pět vteřin před závěrečnou sirénou. Na víc už hostům nezbyl čas. „Taktickou hrou jsme se postupně propracovali k vytváření šancí. Myslím, že jsme jich měli víc než soupeř. Odskočili jsme o tři branky. Vlastní zbrklostí jsme se pak ale dostali do situace, že jsme museli výsledek horko těžko bránit,“ ohlédl se za vítězným duelem kouč Varů Petr Pánek.

„Víme, jak vypadají naše zápasy s Karlovými Vary. Držíme míček, jsme aktivnějším týmem, Vary brání ve staženém bloku a chodí do brejků. V zápase utekli do čtyř nebo pěti protiútoků, tři z toho rozebrali do prázdné a šli do vedení 3:0. My jsme hráli ohromně pasivně. Chyběl nám pohyb, aktivita a herní odvaha. To se změnilo až v posledních pěti minutách,“ hodnotil porážku 2:3 trenér Kanonýrů Jan Pazdera.

Hurrican se po zisku tří bodů posunuli do čela 1. ligy, druhé Ústí má o tři body méně, ale k dobru dva zápasy. Výsledkově se uplynulý víkend nevydařil Chomutovu. Gullivers přestříleli Severočechy 7:6 na jejich hřišti, přestože domácí vedli v průběhu druhé části třikrát o dva góly. V neděli pak Chomutovští padli také s Petrovicemi, od kterých inkasovali devět branek. Pěti body se na výhře Z.F.K. podílel Ondřej Firda, Petr Horák přidal hattrick.

Výsledky 7. kola 1. ligy:

FB Hurrican Karlovy Vary – Kanonýři Kladno 3:2
Florbal Chomutov – Sokol Brno I Gullivers 6:7
TJ Znojmo – TJ Sokol Jaroměř 9:8 po prodl.
Torpedo Havířov – Bulldogs Brno odloženo
FAT PIPE Start98 Kunratice – Z.F.K. Petrovice odloženo
FBC Štíři Č. Budějovice – FBC Letka odloženo
Florbal Ústí – TJ Slovan Havířov odloženo

Dohrávka 3. kola 1. ligy:

Florbal Chomutov – Z.F.K. Petrovice 4:9

Sestřihy ze zápasů:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*