Martin Čermák si zahraje druhou nejvyšší švédskou soutěž. Foto: FBC Liberec Martin Čermák si zahraje druhou nejvyšší švédskou soutěž. Foto: FBC Liberec
19. 10. 2020 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Zajímavý přesun na trase Liberec – Švédsko. Martin Čermák bude hrát za FBC Lerum

 



Odchovanec FBC Liberec Martin Čermák bez florbalu ani během přerušení všech českých soutěží nezůstane. Vyjednal si totiž angažmá v FBC Lerum, jehož dres bude během přetrvávající tuzemské přestávky oblékat. 18letý útočník se tak může objevit ve švédské nejvyšší juniorské lize nebo v Allsvenskan.

„Jsem rád, že se mi naskytla takováto příležitost. Jsem dost nervózní, letím do prostředí mně neznámého, ale na druhou stranu se moc těším a jsem zvědav, co mě čeká,“ přiznal pro liberecký web Čermák. Hráč ročníku 2002 ještě spadá do juniorské kategorie, a proto bude moci nastupovat také za juniorský celek Lerumu.

„Po neuskutečněném EFT v St. Gallenu jsem se rozhodl kontaktovat pár švédských týmů se záminkou toho, že bych někde mohl aspoň trénovat. Pak se mi ozval zástupce týmu FBC Lerum, že o mě mají zájem, a že by byl tým rád, kdybych se mohl účastnit i ligových soutěží. S vedením obou klubů jsme začali situaci řešit a nakonec se týmy dohodly na přestupu,“ popsal jednání, která dopadla úspěšně.

Čermákův přesun je pochopitelně reakcí na zdejší opatření, která aktuálně nenahrávají sportu. „Trošku mě inspirovala dvojice Míša Mlejnková a Denisa Kotzurová z FBC Ostrava, které okamžitě reagovaly na nepříznivou situaci ohledně koronaviru v Česku, odcestovaly do švédského Lundu a nyní hrají SSL,“ dodal juniorský reprezentant, kde se zrodil jeho nápad.

FBC Lerum působí v jižní skupině druhé nejvyšší švédské soutěže. V aktuálním ročníku má na kontě čtyři body ze tří zápasů a nachází se na osmí příčce (z 12 týmů). V mužstvu působí čtyři juniorští reprezentanti Švédska. Čermák v letošním ročníku Livesport Superligy nastoupil do pěti zápasů a připsal si dvě asistence.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*