Martin Haleš a Adam Šmíd si vyzkoušejí prestižní angažmá ve Švédsku. Foto: Sokoli Pardubice Martin Haleš a Adam Šmíd si vyzkoušejí prestižní angažmá ve Švédsku. Foto: Sokoli Pardubice
25. 10. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Pardubičtí Haleš a Šmíd míří do Växjö

 



Další dva hráči si vyzkouší atmosféru švédské superligy! Brankář Martin Haleš a útočník Adam Šmíd posílí Växjö Vipers. Stanou se tak prvními florbalisty Pardubic, kteří zamíří do nejvyšší švédské soutěže.

„Stejně jako ostatní superligové kluby jsme chtěli využít současné situace v naší zemi a pokusit se domluvit našim hráčům zajímavé zahraniční angažmá. Poptal jsem několik zahraničních klubů, s kterými jsem tuto možnost diskutoval. Nakonec jsme se finálně domluvili s Växjö Vipers,“ popsal jednání o přesunu dvou talentovaných hráčů generální manažer Pardubic Martin Zozulák.

„Těším se hrozně moc, věřím že to bude neskutečná zkušenost jak po florbalové stránce, tak po té životní. Těším se, až okusím švédský florbal a veškerou atmosféru kolem. Největší respekt mám asi z řeči, protože moje angličtina není na nejlepší úrovni. Ale také ze všeho kolem, vše bude nové a neznámé. Věřím, že mi to ale pomůže v další kariéře,“ dodal juniorský mistr světa Martin Haleš.

Podobně to vidí také jeho spoluhráč Adam Šmíd. „Jsem opravdu rád, že se nakonec přestup podařilo domluvit, protože tady nemůžeme společně trénovat ani hrát. Jsem plný očekávání a nemůžu se dočkat nových florbalových zkušeností, protože švédská liga je úplně jinde. Mimo florbal se asi nejvíc se těším na město, jídlo a Švédky,“ dodal se smíchem.

„Martina Haleše jsme již nějakou dobu sledovali. Byl to extrémně důležitý hráč juniorského výběru na mistrovství světa, když čeští mladíci porazili naše juniory. Několik švédských hráčů určitě mělo o Martinovi noční můry. Jsme si jistí, že čas, který Martin stráví u nás v klubu ho neskutečně posune vpřed. Nabere spoustu zkušeností při našich trénincích a bude se o něj starat náš trenér brankářů Klas Skoglund. Adam je velký útočný talent, a i pro něj to zcela jistě bude velmi důležitý krok v začátku jeho florbalové kariéry,“ okomentoval přestup dvou Čechů na sever hlavní trenér Växjö Johan Schönbeck.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*