Filip Langer už se přesunul do Švédska, kde se bude připravovat s hráči Storvrety. Foto: Adam Troy Filip Langer už se přesunul do Švédska, kde trénuje s hráči Storvrety. Foto: Adam Troy
25. 10. 2020 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Langer odešel trénovat do Storvrety. Jsem z této možnosti nadšený, řekl

 



Florbal se stejně jako v březnu opět na čas kvůli pandemii koronaviru zastavil. Přizpůsobit se musel také Filip Langer, 18letý talent českého florbalu. Útočník národního týmu se proto dohodl, že bude trénovat po boku hvězd ve švédské Storvretě.

„Situace je nyní obtížná pro všechny včetně profesionálních sportovců. Sporty v České republice byly zastaveny a nemůžeme trénovat. Já měl to štěstí, že mi Storvreta nabídla šanci trénovat ve Švédsku, dokud se sezona v České republice neobnoví,“ uvedl Filip Langer pro klubový web švédského velkoklubu.

Filip Langer na tréninku Storvrety. Foto: Storvreta IBK

Filip Langer na tréninku Storvrety. Foto: Storvreta IBK

„Bude skvělé vidět Filipa nějaký ten čas v našem prostředí,“ řekl hlavní trenér Storvrety Oscar Lundin. „Jedná se o mladého hráče, který už přesto dosáhl na nejvyšší level. Myslím, že to bude prospěšné pro obě strany. Filipovi pomůže kvalita našich tréninků a on nám také pomůže zvýšit úroveň přípravy,“ dodal trenér Storvrety.

Juniorský mistr světa už před dvěma roky působil v Pixbu, kde hostoval z Tatranu. U „lišek“ hrál v době, kdy nemohl kvůli nízkému věku nastupovat v Livesport Superlize. Nyní bude součástí pouze tréninkových jednotek, do utkání švédské superligy by zasáhnout neměl.

Filip Langer snižoval na 2:3. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se

Filip Langer v dresu Pixba, za které hrál v roce 2018. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se

„Jsem nadšený z možnosti trénovat s nejlepšími hráči na světě. Hodně mi to pomůže v rozvoji a rovněž přinese nové životní zkušenosti. Všechno špatné je pro něco dobré,“ přiznal juniorský mistr světa z roku 2019 na závěr.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*