Prosadí se Patrik Šebek ve finské nejvyšší soutěži? Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal Prosadí se Patrik Šebek ve finské nejvyšší soutěži? Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal
26. 10. 2020 Finsko (0) KOMENTÁŘŮ

Trio Čechů v EräViikingit. Mají výborný systém pro výchovu, říká kouč Bohemky Martin Forman

 



Trojice hráčů Bohemians už zamířila do Švédska. Na sever se vydali také další dva hráči „klokanů“, tentokráte ale do Finska. Patrik Šebek a Michal Vojtíšek budou v době, kdy se v Česku nedá sportovat, hrát za EräViikingit. K nim se přidá ještě útočník Tatranu Matěj Havlas.

Že se hráči Bohemians dohodli právě s helsinským klubem, rozhodně není náhoda. Kluby organizovali výměnné stáže, což bylo zárodkem pro pravidelnou spolupráci. „V klubu působí kvalitní lidé a trenéři. Mají propracovanou strukturu a troufám si říct, že výborný systém pro výchovu a celkový servis pro dospívající hráče,“ uvedl kouč „klokanů“ Martin Forman.

„Obrovské chuti přestupy dotáhnout a celkově pomoci klukům zase hrát se nám dostalo zejména od asistenta mužského A týmu a velkého srdcaře helsinského velkoklubu Tomiho Rastase. Bez něho by se to rozhodně letos nekonalo. Finsko bylo podstatně větší oříšek, co do zařizování a s ohledem na covid-19, než Švédsko a Tomi v tom sehrál velmi zásadní roli,“ poděkoval Forman na dálku.

Pro Patrika Šebka půjde o první zahraniční štaci. „Jsem velmi rád, že se Patrik nakonec příležitosti chopil. Když vyjížděli kluci poprvé i podruhé, byl oporou A týmu a nemohl by jen tak odjet. Nyní se ta příležitost naskytla a já myslím, že kontakt s florbalem v zahraničí je něco, co mu může velmi prospět a celkově pomoci jeho hře,“ řekl Forman k přestupu mladého střelce.

Podruhé si angažmá v EräViikingit vyzkouší Michal Vojtíšek, který se tam mihl na stáži přesně před rokem. „Je to mladý hráč, ale oproti stejně starým klukům, jako je Jakub Buršík nebo Filip Forman, toho má nahráno z mého pohledu o mnoho méně. Tady to teď nedožene určitě, hokejku potřebuje mít v ruce, to je jasná věc. Finsko už zná, rychleji se rozkouká a může tam rovnou skákat do hry,“ dodal Forman na konto Vojtíška.

Útočník Patrik Šebek a obránce Michal Vojtíšek zamířili i s fyzioterapeutem Vojtěchem Typlem do Finska. Foto: FbŠ Bohemians

Útočník Patrik Šebek a obránce Michal Vojtíšek zamířili i s fyzioterapeutem Vojtěchem Typlem do Finska. Foto: FbŠ Bohemians

Společně s oběma hráči míří do Finska na stáž také fyzioterapeut Vojtěch Typl. Do stejného klubu putoval i 18letý útočník střešovického Tatranu Matěj Havlas. Kromě Havlase a Filipa Langera vyslal Tatran na sever také Ondřeje Papouška. Ten by měl ve druhé nejvyšší soutěži nastupovat za Lindås Rasta.

Seznam všech hráčů, kteří zamířili do zahraničí:

Finsko:

Patrik Šebek (EräViikingit)
Michal Vojtíšek (EräViikingit)
Matěj Havlas (EräViikingit)

Švédsko:

Jakub Bína (IBK Dalen)
Jakub Gruber (IBK Dalen)
Filip Zakonov (IBK Dalen)
Filip Forman (FBC Kalmarsund)
Jan Malič (FBC Kalmarsund)
Martin Haleš (Växjö Vipers)
Adam Šmíd (Växjö Vipers)
Filip Langer (IBK Storvreta)
Martin Čermák (FBC Lerum)
Matěj Pěnička (FBC Lerum)
Ondřej Papoušek (Lindås Rasta)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*