Jakub Bína poté, co vstřelil první gól ve švédské superlize. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Jakub Bína poté, co vstřelil první gól ve švédské superlize. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
1. 11. 2020 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Forman poprvé skóroval a Kalmarsund vede ligu! Premiérový zásah slavili i Bína a Kreysa

 



Švédská nejvyšší soutěž zatím pokračuje podle plánu a Češi působící na severu byli vidět. Marek Beneš zapsal v posledních dvou zápasech čtyři body. Výrazný byl také Matěj Jendrišák, který dopomohl Linköpingu ke dvěma výhrám. A první trefy ve Švédsku zapsali mladíci Filip Forman, Jakub Bína a Jonáš Kreysa.

Tým Filipa Formana má za sebou veleúspěšný týden. Kalmarsund nejprve zdolal Växjö 7:5 a následně odvezl všechny body ze hřiště Helsingborgu. Český reprezentant v domácím utkání zapsal svůj první gól v SSL, když minutu před koncem obdržel přihrávku na střed od Kevina Björkströma a obstaral vítěznou branku zápasu.

Kromě toho si připsal proti Växjö i asistenci a jedním bodem přispěl také k triumfu nad Helsingborgem. Celkově má tak odchovanec Bohemians na svém kontě čtyři kanadské body. Kalmarsund navíc ještě neprohrál a posunul se do čela tabulky.

Jaké to je vstřelit gól v SSL poprvé zažil také Jakub Bína. I Dalenu se daří. Celek z města Umeå ovládl poslední dva zápasy a posunul se na sedmou příčku. Bína se prosadil ve 38. minutě po přihrávce Rasmuse Anderssona. Dalen i díky trefě Bíny zvítězil na hřišti Pixba 8:7 v prodloužení. Domácím k výhře nestačily ani dva body Marka Beneše.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Český florbal (@ceskyflorbal),

Český útočník z Pixba je však ve skvělé formě. Dva body následně posbíral i v utkání 7. kola. Beneš je se sedmi body (4+3) druhým nejproduktivnějším Čechem v SSL. Tím prvním je tradičně Matěj Jendrišák. Jeho Linköping dvakrát vyhrál a bývalý kapitán české reprezentace zapsal tři body. Celkově jich má na kontě už deset a je na 13. příčce kanadského bodování soutěže.

Třetím Čechem, který v SSL oslavil první gól, byl Jonáš Kreysa. Útočník Höllvikens mírnil porážku 3:8 na hřišti silného Falunu.

Další „klokani“ zamířili do Švédska

Do Švédska zamířili další hráči Bohemians. Jan Dobisík, Kryštof Krbec a Viktor Kopecký budou nově nastupovat za Nykvarns Innebandy z jižní Allsvenskan, tedy ze druhé nejvyšší soutěže. V ní už působí jejich spoluhráč Matěj Pěnička a liberecký Martin Čermák. Lerum, jehož dres oba oblékají, porazilo Åby 9:7 a Pěnička k tomu přispěl dvěma přesnými zásahy.

Výsledky 6. kola švédské superligy:

Pixbo Wallenstam IBK – IBK Dalen 7:8 po prodl. (BENEŠ 1+1 – J. BÍNA 1+0)
Team Thorengruppen SK – Linköping IBK 5:8 (za hosty JENDRIŠÁK 1+1)
FBC Kalmarsund – Växjö 7:5 (za domácí FORMAN 1+1)
FC Helsingborg – Fagerhult Habo IBK 8:9 po prodl.
IK Sirius IBK – Höllvikens IBF 11:6

Výsledky 7. kola švédské superligy:

FC Helsingborg – FBC Kalmarsund 7:8 (za hosty F. FORMAN 0+1)
Linköping IBK – Storvreta IBK 6:5 po prodl. (za domácí JENDRIŠÁK 1+0)
Växjö IBK – Fagerhult Habo IBK 8:7
IK Sirius IBK – Pixbo Wallenstam IBK 3:10 (za hosty BENEŠ 1+1)
Team Thorengruppen SK – Mullsjö AIS 8:12
Jönköpings IK – IBK Dalen 2:8
IBF Falun – Höllvikens IBF 8:3 (KREYSA 1+0)

Tabulka švédské superligy:

Kanadské bodování:

1. Kim Nilsson 17 (11+6) / FBC Kalmarsund
2. Linus Nordgren 15 (10+5) / FC Helsingborg
3. Albin Sjögren 15 (8+7) / Storvreta IBK
… Matěj Jendrišák 7+3, Marek Beneš 4+3, Filip Forman 1+3, Josef Rýpar 1+2, Jonáš Kreysa 1+1, Jakub Bína 1+0, Jakub Gruber 0+1


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*