Matěj Jendrišák zapsal další dvě trefy. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Kapitán Matěj Jendrišák svůj Linköping k první výhře v play off zatím nedotlačil. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
11. 11. 2020 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Jendrišák dvěma góly pomohl porazit Dalen. Další výhra pro vedoucí Kalmarsund!

 



Matěji Jendrišákovi to v úvodu letošní sezony jde! Český útočník vsítil na hřišti Dalenu další dvě branky a celkově má už na kontě 12 bodů. V kanadském bodování švédské superligy se tak posunul na 12. místo. Linköping vyhrál popáté za sebou a posunul se v tabulce na třetí příčku. Na čele je stále dosud neporažený Kalmarsund.

Jendrišák nejprve v 15. minutě poslal hosty do vedení 2:1. Druhou trefu v utkání zapsal půl minuty před koncem, kdy srovnal na 5:5 a vybojoval pro svůj tým prodloužení. V něm rozhodl Simon Palmén. Josef Rýpar se tentokráte do statistik nezapsal.

K výhře pomohl svému celku také Marek Beneš. Jednou trefou přispěl k demolici Fagerhultu. Pixbo ovládlo domácí zápas 16:5. Šesti body se na tom podílel nestárnoucí tahoun Martin Östholm (3+3). Důvod ke spokojenosti mají také další čeští hráči Filip Forman a Jan Malič. Jejich Kalmarsund vyhrál i šesté utkání v tomto ročníku a nadále vévodí tabulce SSL.

Výsledky 8. kola švédské superligy:

Storvreta IBK – IBF Falun 6:3
FBC Kalmarsund – Team Thorengruppen SK 3:1
Höllvikens IBF – Jönköpings IK 0:2
Pixbo Wallenstam IBK – Fagerhult Habo IBK 16:5 (za domácí BENEŠ 1+0)
Växjö IBK – IK Sirius IBK 10:7
Mullsjö AIS – FC Helsingborg 10:5
IBK Dalen – Linköping IBK 5:6 po prodl. (za hosty JENDRIŠÁK 2+0)

Tabulka švédské superligy:

Kanadské bodování:

1. Kim Nilsson 18 (12+6) / FBC Kalmarsund
2. Albin Sjögren 17 (9+8) / Storvreta IBK
3. Linus Nordgren 16 (10+6) / FC Helsingborg
… Matěj Jendrišák 9+3, Marek Beneš 5+3, Filip Forman 1+3, Josef Rýpar 1+2, Jonáš Kreysa 1+1, Jakub Bína 1+0, Jakub Gruber 0+1


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*