Eliška Krupnová v utkání proti Nacke Wallenstam. Foto: Per Wiklund
23. 11. 2020 Ženský florbal - Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Fantastický víkend Češek v SSL: Kotzurová s Mlejnkovou poprvé slaví, Krupnová ve dresu soupeře zapsala hattrick

 



Fantastický víkend mají za sebou Češky, které působí v nejvyšší švédské ženské soutěži. Denisa Kotzurová měla zásadní roli při prvním vítězství Lundu v sezoně, když její tým překvapivě porazil Täby. Jednu branku vstřelila také Michaela Mlejnková. Dařilo se také dvojici Eliška Krupnová – Denisa Ratajová, jejich Pixbo porazilo Nacku Wallenstam.

Florbalistky Lundu si v devátém zápase připsaly první vítězství v sezoně a bodovaly potřetí v řadě, když předtím podlehly Rönnby a Nacke Wallenstam až v nastaveném čase, respektive po nájezdech.

A klíčovou roli v tom hrála především Denisa Kotzurová: za Lund vstřelila dvě branky, na další tři pak přihrála. Podílela se také na vítězné šesté brance, kdy přihrála Alici Sköld. Pátou branku Lundu vstřelila Michaela Mlejnková. Po výhře 8:5 se Lund díky lepšímu skóre dostal z posledního místa tabulky, na které klesl Karlstad. Pro Täby se jedná o čtvrtou porážku v řadě.

Dařilo se také ženám Pixba. Ty sice přijely k duelu na půdu Nacky Wallenstam bez dresů, ale ve vypůjčené sadě soupeře se dařilo především Denise Ratajové a Elišce Krupnové. Obě Češky se rovným dílem podílely na vstřelení čtyř branek Pixba v úvodní třetině.

Krupnová pak v 57. minutě uzavřela skóre na konečných 8:4 pro Pixbo a dokončila hattrick. Pixbo je v tabulce čtvrté. Michaela Kubečková v zápase nenastoupila.

Tereza Urbánková si připsala jednu asistenci, nicméně Malmö podlehlo Thorenguppenu 3:6. Faktický nástupce IKSU tak také v devátém zápase zapsal plný bodový zisk a vede tabulku ženské Superligy o tři body před Endre. Malmö je jedenácté.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Kuki napsal:

    Je vidět, jak se strašně podceňujeme a že tady máme spoustu skvělých hráčů a hráček, kteří jsou okamžitě vidět v zahraničí. Lize spíš ubližuje příliš mnoho týmů a tím rozmělnění té kvality a v rámci repre a jejího úspěchu zas poněkud záhadní odborníci z ciziny.

  • Markéta Matějková napsal:

    Co, prosím pěkně, znamená věta: Faktický…… tak ani v devátém zápase zapsal plný bodový zisk …. a vede tabulku.

Napsat komentář

*