Filip Forman bude znovu nastupovat za Bohemians. Foto: FbŠ Bohemians Filip Forman v dresu Bohemians. Foto: FbŠ Bohemians
23. 11. 2020 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Filip Forman bude pokračovat v Bohemians a ve studiu. Kalmarsund vrací peníze

 



O nejbližší budoucnosti Filipa Formana je jasno. Talentovaný útočník se vrací do kádru FbŠ Bohemians, ačkoliv svými výkony v dresu Kalmarsundu dal podnět k vyhlášení sbírky. Ta ale nebude úspěšná: mladý útočník se již vrátil do Prahy, kde bude rovněž pokračovat ve studiu. Kalmarsund tak vybrané peníze vrací.

V sedmi odehraných duelech patřil k nejlepším, v dresu Kalmarsundu nasbíral celkem 14 bodů za 6 branek a osm asistencí. Proto také klub inicioval vznik sbírky, která měla za cíl vybrat do pondělní půlnoci 100 000 švédských korun, v přepočtu zhruba 257 000 českých korun.

Podle informací Florbal.cz Forman neměl podepsanou dohodu o návratu, která by obsahovala smluvní pokutu, pokud by nadále pokračoval v zahraničí, Kalmarsund si částku 250 000 českých korun určil sám a měl v plánu s Bohemians vyjednávat.

Zhruba deset hodin před koncem ale švédský klub sbírku předčasně ukončil a oznámil možnost vrácení peněz. „V dalším průběhu sezony Filip Forman za Kalmarsund nenastoupí, bude studovat v Praze, což není možno zkombinovat s trvalým přesunem do Švédska a Kalmarsundu,“ uvedl klub na svém Facebooku.

Přesun domů potvrdil také Forman, který se už v neděli vyjádřil pro web Bohemians. „O víkendu hrajeme s Lípou a Vítkovicemi a věřím, že celý tým bude chtít dvakrát slavit vítězství,“ prohlásil rozhodně.

Přesto je možné, že se v dresu Kalmarsundu ještě objeví. „Filipovi posíláme velké díky a věříme, že jej ještě v dresu FBC Kalmarsund uvidíme,“ loučí se švédský oddíl.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Buriho fanda napsal:

    Buriho Backchecking, 27. října v 10:38

    Komu z českejch florbalistů se bude teď v zahraničí nejvíc dařit a proč právě Filipu Formanovi?
    – no, něco na tom bylo 🙂

Napsat komentář

*