Jiří Curney překonal další rekord. Foto: Miloš Moc, Florbal Mladá Boleslav Jiří Curney překonal další rekord. Foto: Miloš Moc, Florbal Mladá Boleslav
24. 11. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Boleslav si i se „Seveřany“ v sestavě poradila s Lípou, Curney překonal svého trenéra

 



Další dva týmy se zapojily do restartu Livesport Superligy. Před kamerami České televizi se uskutečnila dohrávka 3. kola mezi Českou Lípou a Mladou Boleslaví. Boleslavští, ač vedeni jako hosté, hráli v domácí městské hale a soupeři nedali šanci. Už po první části vedli o tři branky a nakonec Českolipským nasázeli deset gólů.

Do sestavy Mladoboleslavských se vrátili také hráči, kteří v uplynulých týdnech působili ve švédském Dalenu. Testem na covid-19 navíc prošli všichni účastníci, a tak měl Petr Novotný k dispozici až na lehce zraněného Milana Tomašíka kompletní kádr.

Skóre duelu otevřel ve 13. minutě Martin Tokoš, když využil chybné rozehrávky Jaromíra Ekla a poslal Boleslav do vedení. O další branky se v úvodní části postarali ještě Milan Tichý a Jiří Curney. Legenda českého florbalu pak ve třetí části dosáhla na další milník. V 53. minutě totiž Curney asistoval u trefy Jana Natova a zapsal svou 308. gólovou nahrávku v základní části. Tím překonal dosavadního rekordmana a současného trenéra Boleslavi Petra Novotného.

V závěru ještě přidal Curney asistenci číslo 309 a utkání tak zakončil s bilancí 1+2. Nejproduktivnějším hráčem duelu byl jeho parťák z útoku Jan Natov (2+3). Boleslavští svého soupeře definitivně dorazili ve třetí části, ve které vsítili pět branek. „Vstoupili jsme do toho s chutí, pauza byla dlouhá,“ přiznal kouč Boleslavi Petr Novotný.

Kouč Boleslavi rovněž pogratuloval svému svěřenci Curneymu k posunu na první místo historického žebříčku asistencí. „Jirku čeká ještě hodně rekordů. Já mu přeju, ať má takovou chuť do florbalu co nejdéle,“ dodal Novotný. Superligový program bude pokračovat o nadcházejícím víkendu, kdy by se měla odehrát hned dvě kola.

Dohrávka 3. kola Livesport Superligy:

FBC Česká Lípa – Florbal Mladá Boleslav 2:10 (0:3, 1:2, 1:5)
Branky: 34. Štěrba (Dzierža), 57. Krajcigr (Jirsa) – 13. Tokoš, 16. Tichý (Řehoř), 18. Curney (Natov), 28. Tad. Chroust (Tom. Chroust), 29. Bína (Natov), 42. Komárek (Krzyžanek), 43. Karel vlastní, 47. Bína (Natov), 53. Natov (Curney), 57. Natov (Curney).


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*