Filip Forman proti Falunu zazářil. Foto: FBC Kalmarsund Filip Forman proti Falunu zazářil. Foto: FBC Kalmarsund
24. 11. 2020 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Forman sestřelil Falun čtyřmi góly. Neuvěřitelné, hlásil po svém galapředstavení

 



Stačilo sedm zápasů a švédská florbalová veřejnost už ví, kdo je to Filip Forman. Talentovaný český útočník zapsal za celou svou severskou misi 14 bodů a zejména poslední zápas mu vyšel na výbornou. Slovutný Falun sestřelil čtyřmi přesnými zásahy. Nyní se vrátí zpět do sestavy pražských Bohemians.

Forman po snovém výkonu proti několikanásobnému mistrovi Švédska neskrýval nadšení. „Neuvěřitelné. Falun je jedním z nejlepších týmů na světě,“ chrlil ze sebe solidní angličtinou pro klubový Facebook. „Popravdě jsem byl zpočátku trochu nervózní, ale podařilo se mi dát na začátku dva góly, což mě uklidnilo a pak už jsem hrál svoji hru,“ přidal své hodnocení.

18letý útočník se prosadil v osmé a desáté minutě a srovnal tak krok s Falunem na 2:2. Další dva zásahy pak přidal ve třetím dějství a ten poslední měl nálepku vítězný. Po zápase si tak mohl vychutnat pocit z cenného vítězství 9:8. Kalmarsund vyhrál i devátý zápas v sezoně a stále se drží na špici švédské superligy. Falun naopak po porážce klesl až na osmou příčku.

Forman si rovněž nemohl vynachválit spolupráci s hvězdnými florbalisty. Trenér ho totiž opět zařadil po bok Kima Nilssona a Marcuse Johanssona. „Skvěla zkušenost. Nikdy jsem s hráči takového formátu nehrál. Mají můj respekt. Kim je velká hvězda a Marcus je neskutečný střelec. Stačí mu dát míček a on skóruje,“ řekl k souhře se švédskými matadory.

Teď Formana čeká návrat na superligová hřiště v Česku. „Mezi florbalem ve Švédsku a v Česku je velký rozdíl. V SSL je hra více fyzická. U nás více držíme míček a čekáme na tu správnou příležitost,“ zkusil porovnat úroveň hry.

Kalmarsund chvíli usiloval o setrvání mladého forvarda, to ale nakonec nebylo ve hře. „Byl to krásný měsíc, ale v Česku mám povinnosti. Chci se vrátit a dosáhnout na úspěchy s Bohemkou. Ovšem až dokončím školu, rád bych se v budoucnu do Švédska zase vrátil. Myslím, že Kalmarsund bude mou první volbou,“ dodal na závěr.

Kromě čtyř gólů proti Falunu zapsal v uplynulém týdnu Forman také tři asistence při triumfu na hřišti Linköpingu. Do statistik se zapsali i další české opory. Ani dva body Marka Beneše však Pixbu k bodovému zisku na půdě Falunu nepomohly. Naopak Jendrišákův Linköping si z půdy Fagerhultu odvezl dva body po výhře 11:10 po samostatných nájezdech. Jendrišák v utkání zazářil, vsítil dva góly a duel rozhodl právě jeho úspěšný nájezd.

Výsledky 10. kola švédské superligy:

IBK Dalen – Fagerhult Habo IBK 12:8
IK Sirius IBK – Team Thorengruppen SK 5:4
Mullsjö AIS – Jönköpings IK 5:4
FC Helsingborg – Storvreta IBK 5:8
IBF Falun – Pixbo Wallenstam IBK 7:3 (za hosty BENEŠ 1+1)
Linköping IBK – FBC Kalmarsund 4:7 (za hosty F. FORMAN 0+3)

Výsledky 11. kola švédské superligy:

Team Thorengruppen SK – IBK Dalen 3:10
Pixbo Wallenstam IBK – FC Helsingborg 6:7
Fagerhult Habo IBK – Linköping IBK 10:11 po sam. náj. (za hosty JENDRIŠÁK 2+1 a rozh. náj.)
Jönköpings IK – IK Sirius IBK 7:4
Höllvikens IBF – Mullsjö AIS 5:4
FBC Kalmarsund – IBF Falun 9:8 (za domácí F. FORMAN 4+0)

Tabulka švédské superligy:

Kanadské bodování:

1. Kim Nilsson 24 (15+9) / FBC Kalmarsund
2. Christoffer Andersson 23 (11+12) / IBK Dalen
3. Linus Nordgren 22 (15+7) / FC Helsingborg
… Matěj Jendrišák 12+4, Filip Forman 6+8, Marek Beneš 7+4, Josef Rýpar 1+2, Jakub Bína 1+1, Jonáš Kreysa 1+1, Jakub Gruber 0+1


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*