Filip Čonka-Skyba je novou posilou Vítkovic. Foto: FAP Agency
27. 11. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Lídr hlásí posilu: Filip Čonka-Skyba se vrací do Superligy. Zvýší kreativitu a útočnou sílu, říká Brus

 



Florbalisté Vítkovic mají novou posilu. Ze slovenského ATU Košice přichází univerzál Filip Čonka-Skyba. Pro třiadvacetiletého florbalistu se jedná o návrat do Ostravy, když mezi lety 2017 až 2019 působil v FBC Ostrava.

Třiadvacetiletý Košičan zná českou Superligu již z působení v FBC Ostrava, za které nastupoval mezi lety 2017–2019, naposledy hrál 1. prosince loňského roku proti Otrokovicím.

Do Livesport Superligy se tak bude moci vrátit téměř přesně po roce, který strávil opět v dresu ATU Košice. Hlavnímu trenérovi Vítkovic Pavlu Brusovi se mladý Slovák hodí do koncepce. „Přichází k nám další mladý a talentovaný florbalista s čuchem na góly,“ řekl pro Florbal.cz.

Čonka-Skyba za sebou nemá lehké období, ale ve Vítkovicích by měl dostat čas. „Filipa poslední sezónu omezovala zranění, ale měl jsem ho už delší dobu v hledáčku, jsem rád, že se svou pilí dostává zpět do formy a na trénincích již ukazuje, jaké má kvality,“ hlásí Brus.

Na svého nového svěřence se tak těší. „Nejspíše mu chvíli bude trvat aklimatizace. Nicméně pokud potvrdí své kvality a bude na sobě chtít dal pracovat tak zvýší naši kreativitu a útočnou sílu. Těším se, až jej uvidím ve hře,“ zakončil hlavní trenér Vítkovic.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*