Klub z Karlových Varů hlásí novou posilu - zkušeného Miloše Tyla, jenž si vyzkoušel i florbal v zahraničí. Foto: FB Hurrican Karlovy Vary Klub z Karlových Varů hlásí novou posilu - zkušeného Miloše Tyla, jenž si vyzkoušel i florbal v zahraničí. Foto: FB Hurrican Karlovy Vary
4. 12. 2020 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Karlovy Vary přivedly Tyla, čekají na prvoligový restart a stále myslí na postup do superligy

 



Zatímco Livesport Superliga už svá kola rozběhla, 1. liga na restart dosud čeká. A ještě není jasné, kdy se florbalisté ze druhé nejvyšší soutěže budou moci k soupeření na hřišti vrátit. Pro Karlovy Vary to však žádné změny v ambicích neznamená. Západočeši by rádi na konci ročníku oslavili postup mezi elitu. Nyní k tomu učinili další krok, když angažovali zkušeného útočníka Miloše Tyla.

Tyl naposledy působil v Kladně a v sezoně 2018/2019 zaznamenal v základní části úctyhodných 81 bodů. K tomu má na svém kontě dva mistrovské tituly s Chodovem. „S hráči, kteří do našeho týmu přichází, jsme vždy v kontaktu delší dobu. S Milošem jsme hledali varianty a možnosti, jak by mohl našemu týmu pomoci s bojem o postup do superligy. Očekáváme od něj, že bude předávat zkušenosti mladším spoluhráčům, že se připojí k lídrům našeho týmu a současně zvýší konkurenci a kvalitu v našich útočných řadách,“ řekl sportovní manažer Karlovarských Marek Mandler.

Aktuálně to ale vypadá, že si Miloš Tyl bude muset na restart své florbalové kariéry ještě počkat. Soutěž se totiž nejspíš znovu rozjede až v roce 2021. „Po říjnovém přerušení soutěží jsem nevěřil, že by 1. liga mohla začít dříve než od nového roku. S pozitivním vývojem situace jsem doufal, že bychom mohli naskočit již začátkem prosince. Bohužel, teď už zase tak optimistický nejsem a spíš se přikláním k původní variantě,“ snažil se odhadnout situaci Mandler.

Karlovy Vary slaví první tříbodové vítězství v novém ročníku. Foto: FB Hurrican Karlovy Vary

Podaří se Michalu Klápovi dotáhnout Vary do nejvyšší soutěže? Foto: FB Hurrican Karlovy Vary

Západočeši se ale, podobně jako ostatní sportovci po celém Česku, pokusili nevypadnout z tréninkového procesu. „Hráči trénovali třikrát týdně a reportovali odvedené tréninky, které pro ně připravoval náš kondiční trenér,“ poodhalil sportovní manažer Hurrican, jak si florbalisté prvoligového klubu snažili udržet dobrou fyzickou kondici.

Karlovarští by rádi na konci sezony oslavili postup do superligy. Vzhledem k současné situaci a postupovým modelům, které Český florbal nastavil, může být pro určení postupujících klíčové postavení po základní části soutěže.

„Na jednu stranu tím týmy přijdou minimálně o část play off, na druhou stranu to zvyšuje váhu základní části. Tento model nás nutí jít od zápasu k zápasu s vědomím, že bodová ztráta v jakémkoliv utkání nás v konečném zúčtování může stát boj o postup. Věřím, že síla a kvalita týmu je taková, že když do toho kluci dají maximum, budeme jedním z hlavních kandidátů na postup,“ věří Mandler.

A vzápětí vyjmenoval další favority, se kterými se budou muset Západočeši popasovat. „Největším sokem je v této sezoně Ústí nad Labem. Má velmi silnou generaci a to, že se s nimi bude muset počítat, ukazovali již v přípravném období. Mezi další silné soupeře patří určitě Bulldogs Brno a Kladno. Úvod sezony se nevydařil Chomutovu, který však stále je černým koněm soutěže,“ dodal manažer Karlovarských.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*