Thomas Brottman (vlevo) a Niklas Nordén jsou novými trenéry Švédů. Thomas Brottman (vlevo) a Niklas Nordén jsou novými trenéry Švédů.
8. 12. 2020 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Potvrzeno: Švédskou mužskou reprezentaci povede rovnocenná dvojice Brottman – Nordén

 



Švédská mužská reprezentace má nové trenérské vedení. Mikaela Hilla nahradí rovnocenná trenérská dvojice Thomas Brottman – Niklas Nordén. Dvojice podepsala smlouvy do konce roku 2024, pokud se tedy situace ohledně pandemie viru COVID-19 uklidní, mohla by tým vést hned na třech světových šampionátech.

Informace portálu Innebandymagazinet.se se částečně potvrdily. Švédskou mužskou reprezentaci skutečně povede Thomas Brottman, ovšem v rámci rovnocenné dvojice s Niklasem Nordénem. „Je to velmi kompetentní duo, které má tu správnou vášeň a které povede švédský mužský národní tým v následujících letech,“ uvedl v tiskovém prohlášení Švédské florbalové federace manažer mužské reprezentace Joakim Lindström.

Brottman je švédskou legendou, jako hráč vyhrál světový šampionát dvakrát, a to v letech 1996 a 1998, doma má celkem deset zlatých medailí z mužské Superligy: čtyřikrát vyhrál jako hráč, šestkrát jako trenér, když čtyřikrát přivedl k titulu Falun a dvakrát Storvretu. „Mé vedení je o vítězstvích. Miluji vyhrávat, což je důležité, pokud se ve švédském florbale angažujete na takové úrovni. Ale je to také o rozvoji. Myslím si, že jsem úspěšný v obou aspektech,“ říká kouč, který za necelý měsíc oslaví padesáté narozeniny.

Také Niklas Nordén je známým trenérem, jméno si udělal ve Växjö, které v roce 2017 přivedl do Superfinále. „Byli jsme vybráni k tomu, abychom Švédsko přivedli zpět na vrchol. Každý to musí pochopit a tvrdě pracovat,“ motivuje Nordén.

Oba trenéři podepsali smlouvy do konce roku 2024, měli by tak tým vést hned na třech světových šampionátech: příští rok se odehraje odložený šampionát v Helsinkách, o rok později se světová elita sejde ve Švýcarsku. O pořádání šampionátu v roce 2024 projevily zájem Švédsko se Singapurem.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*