Jiří Curney je absolutním rekordmanem českého florbalu. Foto: Miloš Moc, Florbal Mladá Boleslav Jiří Curney je absolutním rekordmanem českého florbalu. Foto: Miloš Moc, Florbal Mladá Boleslav
10. 12. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Jiří Curney: Hecovačky s Petrem Novotným? Spíše dřív, usmál se rekordman z Boleslavi

 



Jiří Curney zažívá další skvělý ročník. V osmi zápasech nasbíral 20 kanadských bodů, v historické tabulce nahrávačů překonal svého kouče Petra Novotného a nedávno rovněž dosáhl na 700. bod v základní části. Za mnohé vděčí 31letý útočník svým spoluhráčům a doufá, že se letošní sezona úspěšně dohraje.

Livesport Superliga se po další nucené přestávce znovu rozjížděla a boleslavský tým drtil Českou Lípu. A v 53. minutě to přišlo. Jiří Curney v přesilovce našel na středu dobře postaveného Jana Natova, jenž vsítil branku. Speciální moment to byl zejména proto, že se jednalo o 308. asistenci kudrnatého forvarda v základní části. Tím Curney překonal svého současného kouče a do té doby lídra této statistiky Petra Novotného.

„Vždycky o těch číslech nějaký přehled mám, protože když se to blíží, někdo mi to připomene,“ přiznal sám Curney. Hecování s trenérem Boleslavi ale neprobíhalo. „To spíš dřív, teď v poslední době už moc ne. Ale je pravda, že když se kvůli koronaviru nehrálo, napsal mi, že to asi neklapne, že se hrát nebude,“ smál se rekordman českého florbalu.

Curney už se předtím vyšplhal na první místo v historickém kanadském bodování základní části, na špici je také mezi střelci, mezi asistenty je první od 23. listopadu. Proti Black Angels pak přidal tři asistence a dosáhl na metu 700 bodů v základní části. „Je pravda, že to číslo je opravdu velké. Znamená to pro mě, že mám stálou výkonnost a jsem schopen dělat body každý rok. Ale že bych to nějak extra řešil a průběžně počítal, to ne. Spíš jsem z toho překvapený, nějak to tam skáče. Určitě to potěší,“ dodal forvard, který je v Boleslavi od roku 2013.

Jiří Curney pochválil své spoluhráče z lajny. Foto: Miloš Moc, Florbal Mladá Boleslav

Jiří Curney pochválil své spoluhráče z lajny. Foto: Miloš Moc, Florbal Mladá Boleslav

Hráč, jenž s florbalem začínal v roce 2004 v Třinci, obrovsky těží ze spolupráce s Janem Natovem. „Naty je jedním z nejlepších hráčů v Česku na své pozici. Máme málo takhle dobrých levých křídel, jestli je vůbec někdo lepší než on… Spolupráce je výborná, hrajeme spolu už několik let, sedli jsme si a klape nám to. Naty na tom má obrovský podíl. Ale ten mají i ostatní kluci z lajny. Máme výborně složenou a vyváženou pětku,“ sklonil poklonu Janu Natovovi a dalším svým spoluhráčům.

Mladoboleslavští se museli v úvodu sezony vypořádat s koronavirem a nařízenou karanténou. Pak do soutěže vstoupili porážkou od Vítkovic a do tempa se dostávali pomalu. Nyní už mají na kontě sedm výher v řadě. „Už je to lepší. Myslím, že se do toho dostáváme. Je to fráze, ale opravdu jsme zápas od zápasu lepší. Začátek nebyl dobrý, prodělali jsme tam nemoc a nechytlo nás to v úplně dobré formě. První zápasy byly z naší strany jalové,“ popsal úvod letošního ročníku.

„Teď už se chytáme. Bude důležité, abychom hlavně zůstali zdraví. Věřím, že budeme mít stálou formu a půjde to jen dobrým směrem,“ doufá spolehlivý lídr Mladé Boleslavi. A velký problém nemá ani se současným nahuštěným programem. „Samozřejmě je náročné hrát dva zápasy za víkend. Člověk na to není zvyklý, ale nějak se s tím musíme vypořádat,“ je Curney každopádně rád za restart.

„Je určitě lepší, že se hraje. Předtím člověk nemohl trénovat a nic se nedělo. Já to určitě vítám. Hlavně ať se sezona dohraje nějak normálně a není z toho paskvil. Letošní ročník je opravdu hodně divný a bojují s tím všechny sporty. Doufám, že už se nic nezastaví, protože pro psychiku je to těžké,“ uzavřel svou výpověď.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*