Jan Daniš ještě v dresu ostravského FBC a Josef Pluhař v barvách Mladé Boleslavi. Teď budou v Livesport Superlize hájit jiné barvy. Foto: FBC ČPP Ostrava, Florbal Mladá Boleslav Jan Daniš ještě v dresu ostravského FBC a Josef Pluhař v barvách Mladé Boleslavi. Teď budou v Livesport Superlize působit v jiných klubech. Foto: FBC ČPP Ostrava, Florbal Mladá Boleslav
11. 12. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Superligové kluby loví ve Švýcarsku. Mladé Boleslavi vypomůže Jan Daniš, České Lípě zase Josef Pluhař

 



Do české nejvyšší soutěže se vracejí dvě velká jména. Jan Daniš se na čas ze Švýcarska přesune do Mladé Boleslavi, ze stejné země pak putuje do kádru České Lípy Josef Pluhař. Oba celky se tak snaží reagovat na nabitý program a poměrně širokou marodku, které musejí čelit. Nahrála jim situace ve Švýcarsku, kde má florbal kvůli koronaviru stopku.

„Primárně jsme nechtěli sahat ke krátkodobým angažmá, ale museli jsme řešit výjimečnou situaci, protože program přináší hodně zápasů v rychlém sledu. Ve spolupráci s Michalem Rybkou, hlavním trenérem Ad Astra Sarnen, se naskytla možnost angažovat Jana Daniše a rádi jsme se domluvili. Honza zná českou ligu, dlouho proti nám nastupoval a pojí ho přátelské vazby s mnoha našimi hráči. Věříme, že jeho angažmá bude oboustranně prospěšné,“ řekl k přesunu Daniše generální manažer Mladé Boleslavi Tomáš Pacák.

Jan Daniš nosil v Ostravě kapitánskou pásku. Foto: FBC ČPP Ostrava

Jan Daniš nosil v Ostravě kapitánskou pásku. Foto: FBC ČPP Ostrava

31letý univerzál Daniš aktuálně působí v Astře Sarnen, kam před sezonou přestoupil z ostravského FBC. V aktuálním ročníku zapsal v pěti zápasech jednu asistenci. „Myslím, že boleslavská kabina mi nebude cizí. S Karasem (Jiřím Curneym) a Křižem (Petrem Krzyžankem) jsme v minulosti zažili hezké chvíle v Ostravě, dobře znám i Vítkovičáky a kluky z Future a s Lukášem Bauerem a Danem Šebkem jsme hráli ve Švýcarsku,“ dodal hráč, jenž kromě Ostravy prošel i pražskými Future a ve švýcarsku působil také v Langenthalu a Grünenmattu.

Do České Lípy zamíří ze švýcarského Thunu Josef Pluhař. „Reagovali jsme na naši velkou marodku, která nás provází už od začátku sezony. Postupně nám vypadli Kněžour, Jansa, Mlejnek, Spilka, Hřebřina, Karel, Matějíček a nově i Dvořák, který by ale snad už o víkendu měl být k dispozici. Nebudeme mít ani kluky z Ústí Vavrušku nebo Fuchsiga. Využili jsme tak přerušení švýcarské ligy a zapůjčili do konce prosince Pepu Pluhaře,“ osvětlil situaci klubový manažer a hráč Štěpán Slaný.

Josef Pluhař a všichni florbalisté působící ve Švýcarsku si budou muset dát od florbalu nucenou pauzu. Foto: Hans Mischler

Josef Pluhař v aktuálním ročníku švýcarské NLA nasbíral dva góly a jednu asistenci. Foto: Hans Mischler

„Nejde přitom úplně o náhodu. S Pepou jsme dlouhodobě v kontaktu, a to nejen díky našemu přátelství z Mladé Boleslavi. Věříme, že nám tento hráč pomůže vyřešit současnou situaci a díky svým schopnostem zase posune některé naše hráče o kus dál,“ věří Slaný. Jak Daniš, tak Pluhař by se mohli na hřišti představit už o nadcházejícím víkendu, kdy jsou na programu dvě kola.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*