Filip Šuman bude nově zastávat vysoký post ve vedení IFF. Foto: Martin Flousek, Český florbal Filip Šuman. Foto: Martin Flousek, Český florbal
12. 12. 2020 Ostatní (0) KOMENTÁŘŮ

Šéf Českého florbalu Filip Šuman byl zvolen viceprezidentem IFF

 



Filip Šuman se stal na čtyři roky viceprezidentem Mezinárodní florbalové federace (IFF). Šéf Českého florbalu a místopředseda Českého olympijského výboru byl zvolený na kongresu IFF.

Kongres mezinárodní florbalové federace projednával mimo jiné dopad covid-19, který zapříčinil posun mužského světového šampionátu 2020 až na prosinec 2021. Příští rok tak bude nabitý, na programu jsou totiž hned čtyři různá mistrovství světa. Dva šampionáty dospělých a také dva juniorské. Květnové MS juniorů do 19 let se uskuteční v Brně.

Na kongresu byla schválena i strategie florbalu až do roku 2032. „Mám velkou radost z důvěry všech zemí a také věřím, že rychlý rozvoj florbalu v Asii a v posledních letech překvapivě i v Africe znamená, že se výhledově rozšíří i světová špička našeho sportu. Strategie rozvoje sportu v následujících dvanácti letech směřuje právě tímto směrem,“ komentoval svou volbu Filip Šuman.

Současně bylo rozhodnuto o tom, že Mistrovství světa žen 2023 ve florbale se uskuteční v Singapuru. Velké florbalové akce, které se v posledních letech odehrávaly až na výjimky v Evropě, čeká hodně cestování. MS juniorek 2022 proběhne poprvé v historii na Novém Zélandu, v létě 2022 se florbal představí na Světových hrách v USA a v roce 2023 se ženské MS odehraje v Singapuru.

Nové složení vedení IFF na období 2021 až 2024:

Prezident IFF

Tomas Eriksson, Švédsko

Viceprezident IFF

Filip Šuman, Česká republika

Výkonný výbor IFF

Jörg Beer, Švýcarsko
Monica Birdal, Norsko
Tamuz Hidir, Ukrajina
Steen Houman, Dánsko
Calle Karlsson, USA
Stephen King, Austrálie
Martin Klabere, Švédsko
Carlos Lopez, Španělsko
Agata Plechan, Polsko
Pakkamol Siriwat, Thajsko
​Kaarina Vuori, Finsko


Autor: tisková zpráva



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*