Ženy Pixba o víkendu nehrály: Foto: David Asserforts - Pixbo.se
19. 12. 2020 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Koronavirus udeřil na ženskou SSL. Odehrály se pouze tři zápasy, navíc bez Češek

 



Švédské nejvyšší florbalové soutěže pokračují pandemii viru COVID-19 navzdory. Koronavirus ale o tomto víkendu tvrdě zasáhl ženskou nejvyšší soutěž. O víkendu se mělo posledních sedm soutěžních utkání v roce 2020, odehrály se ale pouze dvě. Minimálně v jednom týmu z ostatních dvojic se totiž prokázala nákaza virem COVID-19. Do akce se tak nedostala ani šestice Češek.

Eliška Krupnová, Denisa Ratajová a Michaela Kubečková se měly Täby, ale Pixbo již s předstihem informovalo o výskytu koronaviru v ženském týmu, který tak nyní netrénuje a předmětný zápas se odehraje až 20. ledna.

Hrát mimochodem nebudou ani muži Pixba, kteří se měli utkat s Mullsjö, to ale rovněž oznámilo, že v týmu má několik pozitivních hráčů.

Ani Tereza Urbánková se s Malmö do akce nepodívá. Její tým totiž ohlásil pět pozitivních testů, přičemž dvě hráčky vykazují symptomy onemocnění, proto se již od 9. prosince společně nesešel. Zápas s Jönköpingem je nově plánován na 28. ledna.

Tři potvrzené případy zastavily Rönnby, které se mělo utkat s Morou. Neodehraje se tak zatím poslední plánované utkání Anny Wijk v dresu Mory. Fenomenální útočnice tak zatím za KAIS stihla čtyři utkání, ve kterých zapsala sedm bodů za dvě branky a pět asistencí.

Denisa Kotzurová s Michaelou Mlejnkovou pak v sobotu za Lund nenastoupily proti Karlstadu, rovněž z důvodu výskytu viru COVID-19 v týmu Karlstadu, který měl být v utkání domácím.

Odehrály se tak pouze tři duely. Endre porazilo v prodloužení 7:6 Thorengruppen, který po senzačním začátku potřetí za čtyři utkání prohrál, tentokráte navíc neudržel vedení 4:0. Dnes pak Sirius porazil 6:4 Nacku Wallenstam a Falun přehrál Warberg 5:2.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*