Storvreta nenastoupila k utkání SSL s Dalenem. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Storvreta nenastoupila k utkání SSL s Dalenem. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
21. 12. 2020 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

COVID-19: Storvreta odmítla nastoupit proti Dalenu a hrozí ji kontumace. Je správné, že se nehrálo, říká soupeř

 



Storvreta má zaděláno na další problém. Vzhledem k tomu, že v týmu Dalenu se objevila u jednoho z hráčů nákaza COVID-19 a samotný tým měl zprávy, že příznaky nemoci má celkem sedm hráčů, odmítl v neděli ke vzájemnému utkání nastoupit, protokolu Švédské florbalové federace navzdory. Nyní mu tak hrozí pokuta a kontumace utkání. Zastání se ale paradoxně dostalo Storvrtetě od Urbana Karlssona, manažera Dalenu.

Celý příběh se začal psát již necelé dva dny před utkáním. „V pátek v noci telefonoval manažer Dalenu Urban Karlsson, který oznámil, že Dalen ze společné přípravy vyloučil tři hráče, kteří cítili nějaké symtomy a jeden z nich byl testován, ale výsledek nemá. V sobotu ráno, když jsme byli na cestě, tak se vrátil test jako pozitivní. Bylo nám slíbeno, že žádný z hráčů, který cokoliv pociťuje, tak v hale nebude,“ říká sportovní manažer Henrik Ededahl v rozhovoru pro Innebandymagazinet.se.

Postupem času se situace zhoršovala. „Když jsme se blížili do Umeå, tak se k nám dostala zpráva, že celkem sedm hráčů Dalenu má nějaké symptomy a že bychom vůbec neměli jezdit. Tak jsme to řešili s federací a interně se rozhodli, že požádáme o přesun zápasu,“ pokračuje sportovní manažer Storvrety.

Jeho týmu, který už je i tak finančně na hraně, tak narostly opět náklady. „Upřímně řečeno je to dost otravné, není to úplně nejkratší cesta, je to nějakých devět hodin autobusem, stojí nás to zhruba 20 000 švédských korun, ale co můžeme dělat, bezpečnost musí být na prvním místě,“ potvrzuje Ededahl.

Jenomže celá situace má zádrhel. Jediný potvrzený případ totiž k odkladu utkání nestačí, podle směrnice Švédské florbalové federace musí být minimálně tři. „Zavolali jsme na hotline federace a bylo nám řečeno, že by se mělo hrát, protože do začátku zápasu je to pár minut a nemají tři potvrzené testy. Každopádně to ale bylo spíše o nákladech, Dalen ani moc nerozporoval, jestli má nebo nemá smysl hrát, ale šlo mu o naše náklady. Nicméně my si ty náklady poneseme, neohrozím Vánoce a zdraví rodin našich hráčů,“ prohlásil manažer rezolutně.

Hrozí tak jeho týmu kontumace? „To nevím. Dostavili jsme se formálně k utkání předtím, než jsme opustili arénu. Hráči a celý realizační tým zůstali před halou v nastartovaném autobusu, pouze hlavní trenér Lundin vešel dovnitř a bylo mu potvrzeno, že se jedná o sedm hráčů. Ale nevím, co se stane. Doufám, že nám vyhoví, jinak by museli udělat divné rozhodnutí,“ zakončil Henrik Ededahl.

Zastání ale našel u soupeře. „Je dobré rozhodnutí, že se nehrálo. My v Dalenu jsme velmi konzistentní v tom, že pokud do hlediště můžete pustit jenom 50 diváků, tak by se nemělo hrát vůbec a měla by být přerušená soutěž. Všechno souvisí se vším, pokud bychom hráli před diváky, tak se nám vyplatí počkat a následně pokrýt finanční ztráty,“ uvedl sportovní manažer Dalenu Urban Karlsson.

Mimochodem, pokud by se hrálo, Dalen by nemohl využít hned čtnáct (!) hráčů ze svého superligového kádru, kromě sedmi nemocných hráčů má totiž stejný počet hráčů zraněných.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*