Češky se utkají v kvalifikaci o postup na mistrovství světa se Slovenkami, Dánkami a Estonkami. Foto: Martin Flousek, Český florbal Češky se utkají v kvalifikaci o postup na mistrovství světa se Slovenkami, Dánkami a Estonkami. Foto: Martin Flousek, Český florbal
22. 12. 2020 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Kvalifikace na ženský šampionát má nová data, na postup může tým čekat i přes dva měsíce

 



Kvalifikace na ženský světový šampionát má nová data. A pandemie viru COVID-19 zaúřadovala také zde: jednotlivé skupiny evropské skupiny se totiž odehrají v rozmezí března až června, při zachování postupového klíče tak mohou týmy čekat i více než dva měsíce, než se rozhodne o jejich postupu. Češky podle nového plánu odehrají kvalifikaci na Slovensku na konci května.

Původně se měly všechny kvalifikační skupiny odehrát mezi 2. až 7. únorem, pandemie viru COVID-19 ale změnila plány. Všechny tři evropské kvalifikační skupiny se tak odehrají v různých termínech.

Jako první by nyní měla přijít na řadu kvalifikace v italském městě Lignano Sabbiadoro, kde se představí například Švýcarky, Polky nebo Norky. V Itálii by se mělo hrát od 24. do 28. března.

České florbalistky, domácí Slovenky nebo Dánky s Estonkami by nově měly zahájit kvalifikační turnaj v Bratislavě 26. května a skončit by se mělo 30. května.

Až o dva dny později by měla začít třetí evropská skupina v lotyšské Valmieře.

Obecně se tedy dá říct, že pokud zůstane zachován klíč o dvou postupujících ze čtvrtých míst, kteří doplní 9 přímo kvalifikovaných z Evropy, tak podle papírových předpokladů na jeden tým z „italské“ kvalifikační skupiny čeká velmi dlouhá nejistota.

Na stvrzení postupu či nepostupu na světový šampionát by si nyní obecně jeden z týmů v první odehrané skupině musel počkat téměř dva měsíce.

Zajímavé také bude sledovat, jak si trenéři poradí s tím, že by se stále měly hrát soutěže. Například scénář se zahájením Extraligy žen od 1.2., počítá s tím, že v předmětném termínu by se hrály semifinále s pořadovými čísly 5 až 7.

Nové termíny konání kvalifikačních turnajů:

AMER (Kanada): 4. – 6. června (bude potvrzeno)
AOFC (Japonsko): 29. června – 3. července
EUR1 (Lotyšsko): 1. – 5. června
EUR2 (Itálie): 24. – 28. března (bude potvrzeno)
EUR3 (Slovensko): 26. – 30. květen


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*