Marek Korych nejvíce zazářil v duelu s Českou Lípou. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav Marek Korych nejvíce zazářil v duelu s Českou Lípou. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav
6. 1. 2021 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

V sestavě Boleslavi se zabydluje talentovaný Marek Korych: Švédsko mi hodně pomohlo

 



Zpočátku to vypadalo, že bude stejně jako loni v A týmu hlavně sbírat zkušenosti. Mladoboleslavský junior Marek Korych o sobě ale dává vědět víc a víc. Před koncem roku sestřelil Českou Lípu čtyřmi góly a zabydluje se v sestavě středočeského týmu. A pochopitelně také vyhlíží světový šampionát juniorů, který se na jaře uskuteční v Brně.

V devíti zápasech letošní sezony nasbíral osm bodů. Hned šest z nich zapsal v duelu 16. kola proti České Lípy. „Teď mám asi nejlepší formu, co jsem kdy měl, a proto jsem rád, že dostávám hodně prostoru v zápasech. Snažím se podávat nejlepší výkony a pomoct týmu,“ řekl Marek Korych k aktuální fazoně, kterou na přelomu roku nabral.

Proti Lípě zkompletoval hattrick během 25 minut, navrch přidal ještě čtvrtý gól a dvě asistence. „Pro mě asi zatím nejlepší zážitek. První hattrick v superlize a ještě k tomu v televizi. Kluci mi pogratulovali a přihodili i nějaký ten vtípek, že to budu mít drahý,“ přiznal 18letý Korych.

„Mamka mi hned říkala, jak jí všichni píšou, čím mě krmí a další různé narážky. Ale byla šťastná, že se mi něco takového povedlo. A samozřejmě i mně přišlo hodně SMS jak od kamarádů či rodiny, tak od lidí, které neznám. Potěšilo mě to,“ popsal, jaké měl ohlasy na svůj dosud nejlepší výkon v nejvyšší soutěži.

Letošní ročník je do velké míry poznamenán pandemií koronaviru. Juniorské soutěže stojí, superliga stihla být jednou přerušená a Boleslav už rovněž musela skousnout karanténu. „Ze začátku to bylo hodně složité, jelikož covid se objevil i u nás. Takže nejdřív žádné zápasy a pak se nám to nahromadilo všechno najednou. Na druhou stranu jsem rád, že můžeme hrát a bavit naší hrou i ostatní lidi,“ řekl upřímně.

Na podzim, když se sport v Česku po čase opět zastavil, zamířil Korych společně s dalšími boleslavskými hráči na sever do Švédska. V Dalenu nastupoval za rezervní tým a juniory. „Ve Švédsku to bylo něco nezapomenutelného. Rozdíl oproti naší juniorské soutěži je velký. Je to rychlejší a hráči mají mnohem silnější a přesnější střely,“ snažil se popsat rozdíl.

Další gól přidal Korych také proti Vinohradům. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav

Další gól přidal Korych také proti Vinohradům. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav

„Taky jsem měl tu možnost si asi sedmkrát zatrénovat s A týmem. To mi hodně pomohlo. Musel jsem hrát rychleji a taktika byla hodně o běhání, takže i po fyzické stránce přišlo zlepšení,“ zavzpomínal Korych na tréninky v Dalenu. Společně s ním byli ve Švédsku Jakub Bína, Jakub Gruber, Filip Zakonov a Jan Zoufalý.

Na přelomu dubna a května by se v Česku mělo uskutečnit mistrovství světa juniorů a Korych by pravděpodobně neměl v sestavě Česka chybět. „Hrozně moc se těším, ale stále nikdo neví finální nominaci, takže jsem hodně napnutý, jak to dopadne. Jasně jsme si s klukama nastavili očekávání a máme jen ty nejvyšší cíle,“ uzavřel svou výpověď.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*