Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Marek Beneš zapsal na půdě Kalmarsundu čtyři body. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
7. 1. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Beneš hattrickem zazářil na hřišti lídra, Jendrišák rozhodl v nájezdech

 



Český útočník Marek Beneš prokázal po vánočních svátcích skvělou formu. Na hřišti vedoucího Kalmarsundu režíroval výhru Pixba, zapsal hattrick a v prodloužení asistoval u vítězné trefy Martina Östholma. Zahanbit se nenechal ani Matěj Jendrišák. Kapitán Linköpingu skóroval na půdě Helsingborgu v základní hrací době a o triumfu svého celku pak rozhodl v nájezdech.

Marek Beneš začal úřadovat až ve druhé části. Za nepříznivého stavu 4:2 pro domácí si počkal v přesilovce Pixba na zadní tyči a snížil. Jeho druhá branka přišla ve 47. minutě a bylo to skoro jako přes kopírák. V tomto případě mu ale v přesilové hře nepřihrával Martin Östholm, nýbrž Gustav Fritzell a bylo srovnáno.

Kalmarsund pak opět odskočil na rozdíl dvou branek, i tuto ztrátu však dokázaly „lišky“ smazat. A to během půl minuty! Nejprve skóroval Andreas Stefansson a v čase 56:55 Beneš zkompletoval hattrick. Tentokráte si český reprezentant počkal v brankovišti na pohotovou přihrávku Adama Perssona a zametl míček do sítě.

Prodloužení trvalo pouze 47 vteřin. Pixbo mělo opět výhodu jednoho muže v poli, Beneš přiťukl míček Östholmovi a ten svým čtvrtým zápisem do statistik přisoudil výhru hostům. Domácím na lepší výsledek nestačily ani tři body hvězdného Kima Nilssona.

V dobrém světle se po vánočních svátcích ukázal také Jendrišák. Kapitán Linköpingu se na hřišti Helsingborgu trefil na konci 39. minuty, kdy snižoval na 2:3. Hosté pak dokonce duel otočili a vedli 4:3, jenže minutu před koncem srovnal Patrik Nordgren.

Prodloužení rozhodující trefu nepřineslo, a tak se muselo na samostatné nájezdy. Jendrišák šel na věc ve čtvrté sérii, kličkou do forhendu obalamutil brankáře Jonathana Edlinga a domácí Linus Malmström následně trefil pouze tyčku. Linköping tak bral dva body.

Na čele soutěže je po výhře na hřišti Fagerhultu Kalmarsund. Druhá Storvreta má ale dva zápasy k dobru. Linköping je pátý a na úplné čelo ztrácí deset bodů. Pixbo se aktuálně nachází až na deváté příčce, ale na soupeře před sebou má jen nepatrné manko. Jonáš Kreysa s Hölvikensem měli volno, útočník Linköpingu Josef Rýpar se do statistik nezapsal.

Výsledky 13. kola švédské superligy:

FC Helsingborg – Linköping IBK 4:5 po sam. náj. (za hosty JENDRIŠÁK 2+0)
IBF Falun – Växjö IBK 6:2
FBC Kalmarsund – Pixbo Wallenstam IBK 6:7 po prodl. (za hosty BENEŠ 3+1)

Výsledky 14. kola švédské superligy:

Växjö IBK – FC Helsingborg 2:6
IBK Dalen – IK Sirius IBK 6:9
Fagerhult Habo IBK – FBC Kalmarsund 7:9

Tabulka švédské superligy:

Kanadské bodování:

1. Tim Andersson Carlsson 33 (26+7) / Fagerhult Habo IBK
2. Kim Nilsson 33 (20+13) / FBC Kalmarsund
3. Alexander Galante Carlström 30 (16+14) / IBF Falun
… Matěj Jendrišák 15+6, Marek Beneš 10+5, Filip Forman 6+8, Josef Rýpar 1+2, Jakub Bína 1+1, Jonáš Kreysa 1+1, Jakub Gruber 0+1


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*