Na Vinohradech opět úřadovala elitní formace Chodova. Foto: Jan Brandejs, TJ Sokol Královské Vinohrady Na Vinohradech opět úřadovala elitní formace Chodova. Foto: Jan Brandejs, TJ Sokol Královské Vinohrady
13. 1. 2021 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov i díky hattricku Majera otočil duel s SKV. Domácím nepomohly ani tři góly Vnuka

 



Podruhé během pěti dnů se v Livesport Superlize utkaly týmy Vinohrad a Chodova. Stejně jako v sobotu se z výhry radoval celek z Jižního Města, byť tentokrát to měli svěřenci kouče Davida Podhráského o dost těžší. Po úvodní třetině dohrávky 6. kola totiž vedli domácí 4:1. Nakonec ale favorit dokázal skóre otočit a triumfoval 8:5.

První třetina byla plná překvapení. Hosty sice poslal po skvělé kombinaci do vedení doklepnutím z velkého brankoviště Ondřej Mikeš, pak ale začal úřadovat vytáhlý obránce Radovan Vnuk. Nejprve suverénně proměnil nájezd, pak po chytré přihrávce Zbyňka Stuchlíka skóroval ze střední vzdálenosti a v 16. minutě zkompletoval svůj první hattrick v superligové kariéře po dalším úspěšném nájezdu.

Mezi druhou a třetí Vnukovu trefu navíc vklínil tu svou Marek Paštika, pro něhož to byl při premiéře v základní sestavě první úspěšný zásah v nejvyšší soutěži. Třetina plná premiér. Chodovští hráči odcházeli do šatny jako opaření, ale ve druhé části se vzchopili. Kouč Podhráský stáhl hru na dvě pětky a přineslo to ovoce. Podruhé se prosadil Mikeš, hattrick během prostřední dvacetiminutovky zkompletoval mladík Petr Majer a trefil se také aktivní Tom Ondrušek.

Chodovští druhou část opanovali 5:0 a Vinohrady už síly na zvrat nenašly. Na dostřel je sice dostal Lukáš Gregor, jenž se dvakrát trefil také v sobotním střetnutí, druhá trefa Ondruška a parádní sólo Jiřího Bauera však zpečetily výhru hostů. „Po první třetině to bylo v šatně hlasité. Před zápasem jsme si říkali, že to nesmíme podcenit a bohužel se to stalo. V některých momentech jsme byli trapní,“ přiznal trenér vítězného celku David Podhráský.

„Pak jsme začali vyhrávat souboje. Byli jsme více na míčku a hráli jsme rychleji,“ popsal obrat, který nastal ve hře Chodova a zároveň pochválil talentovaného Majera, který k otočce přispěl třemi góly. „Víme, co v něm máme. Je to skvělý hráč, navíc ještě v juniorském věku. V koncovce a v práci s míčkem je výborný a má před sebou velkou budoucnost,“ dodal trenér aktuálně pátého týmu tabulky.

Dohrávka 6. kola Livesport Superligy:

TJ Sokol Královské Vinohrady – Florbal Chodov 5:8 (4:1, 0:5, 1:2)
Branky: 7. Vnuk (TS), 10. Vnuk (Z. Stuchlík), 13. Paštika (P. Hájek), 16. Vnuk (TS), 43. Gregor (Strachota) – 7. Mikeš (M. Vávra), 21. Mikeš (Ondrušek), 24. Majer (Podhráský), 26. Majer, 30. Ondrušek (Podhráský), 36. Majer, 47. Ondrušek (Mikeš), 48. J. Bauer.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*