David Šimek a Josef Pluhař při restartu švýcarské NLA zazářili. Foto: UHC Thun David Šimek a Josef Pluhař při restartu švýcarské NLA zazářili. Foto: UHC Thun
15. 1. 2021 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Šimek s Pluhařem excelovali a Thun má první výhru v sezoně! Bodovali i další Češi

 



Švýcarská liga je po dlouhé tříměsíční pauze zpátky! A čeští florbalisté se v ní blýskli skvělými výkony, především duo z Thunu! David Šimek nasázel do sítě Sarnenu čtyři branky, jeho spoluhráč Josef Pluhař zapsal pět bodů a UHC vybojovalo první výhru v aktuálním ročníku. Šimek pak přidal hattrick i proti Malans a v kanadském bodování soutěže se vyhoupl do elitní pětice.

David Šimek rozjel své gólové představení proti Astře Sarnen na konci druhé části. Půl minuty před koncem si počkal na přihrávku od Josefa Pluhaře a po pohotové ráně zvýšil na 5:3 pro domácí. O deset minut později skóroval znovu a i tentokrát se prosadil po střele z první.

Hattrick zkompletoval čtyři minuty před koncem, kdy v přesilovce natáhl ze svého oblíbeného místa ke střeleckému pokusu a přidal desátou branku Thunu. To už měl dvě trefy na svém kontě také druhý český útočník Josef Pluhař. V 59. minutě pak společně korunovali český večer. Pluhař si povyjel s míčkem dál od branky, prostrčil ho na volného Šimka a ten vstřelil svůj čtvrtý úspěšný zásah.

Šimek tak zakončil duel s bilancí 4+0, Pluhař nasbíral pět bodů za dvě branky a tři asistence. Za hosty se jednou prosadil Jan Daniš, ale jeho trefa pouze mírnila porážku Sarnenu. V 6. kole se ještě do statistik zapsali také Martin Kisugite, který dvěma body dopomohl Könizu k dvoubodové výhře nad Zugem, a Radek Sikora junior, jehož gól nicméně Wileru k triumfu nestačil. Vedoucí tým soutěže doma padl s Curychem 2:3 po prodloužení.

Duo Šimek & Pluhař řádilo i v neděli. Bývalý hráč Bohemians zkompletoval další hattrick a vyšvihl se v kanadském bodování na páté místo. Pluhař zapsal gól a nahrávku, tentokráte však Thun nezvítězil a s Malans doma prohrál 6:7 po prodloužení. Pro Thun je ovšem z duelu se čtvrtým celkem NLA cenný i jeden bod! UHC se po víkendu posunulo na desátou příčku tabulky.

V 7. kole si svou premiérovou trefu v letošním ročníku NLA připsal obránce Churu Daniel Šešulka. Jeho celek navzdory tomu padl na hřišti Könizu 5:7. Za domácí přispěl jednou asistencí k zisku tří bodů Kisugite. První Wiler se oklepal z domácí porážky s Curychem a výhrou 8:1 nad Langnau se vrátil na vítěznou vlnu, přičemž Sikora junior vsítil další gól. Švýcarská nejvyšší soutěž má o víkendu na programu další dvě kola.

VÝSLEDKY 6. KOLA ŠVÝCARSKÉ NLA:

UHC Thun – Ad Astra Sarnen 13:3 (D. ŠIMEK 4+0, PLUHAŘ 2+3 – DANIŠ 1+0)
Floorball Köniz – Zug United 6:5 po prodl. (za domácí KISUGITE 1+1)
UHC Uster – Waldkirch-St. Gallen 6:11 (za domácí PRAŽAN 0+1)
SV Willer- Ersigen – GC Curych 2:3 po prodl. (za domácí SIKORA jr. 1+0)
UHC Alligator Malans – Chur Unihockey 7:4
HC Rychenberg Winterthur – Tigers Langnau 8:7 po prodl.

VÝSLEDKY 7. KOLA ŠVÝCARSKÉ NLA:

Floorball Köniz – Chur Unihockey 7:5 (KISUGITE 0+1 – ŠEŠULKA 1+0)
GC Curych – Waldkirch-St. Gallen 7:4
UHC Thun – UHC Alligator Malans 6:7 po prodl. (za domácí D. ŠIMEK 3+0, PLUHAŘ 1+1)
SV Wiler-Ersigen – Tigers Langnau 8:1 (za domácí SIKORA 1+0)
HC Rychenberg Winterthur – Ad Astra Sarnen 7:0
UHC Uster – Zug United 6:12

TABULKA ŠVÝCARSKÉ LIGY:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Alexander Hallén 22 (12+10) / Zug United
2. andré Andersson 20 (12+8) / Zug United
3. Joël Rüegger 14 (6+8) / Grasshopper Club Curych
4. Severin Nigg 13 (6+7) / Zug United
5. David Šimek 12 (9+3) / UHC Thun
… Josef Pluhař 5+6, Martin Kisugite 3+5, Patrik Dóža 1+5, Daniel Šešulka 1+5, Radek Sikora jr. 4+1, Martin Pražan 2+2, Jan Daniš 1+1


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*