Tomáš Kvasnica je novou posilou Vítkovic. Foto: Lucia Olekšáková - Slovak Floorball
15. 1. 2021 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice berou dva Slováky. Nemusí tady být krátkodobě, říká Krásný. Dostanou šanci další?

 



Florbalisty Vítkovic posílí dva slovenští reprezentanti. Ostravský klub oznámil dohodu s dvojicí Ladislav Mirt – Tomáš Kvasnica. Navíc se vrací lotyšský útočník Daniels Anis. Podle prezidenta Vítkovic Tomáše Krásného v Česku tito hráči nemusí působit pouze krátkodobě. Ženský tým pak posílí liberecká juniorská reprezentantka Markéta Lenfeldová. 

Vývoj pandemie viru COVID-19 na Slovensku je podobný jako v Česku, proto slovenské florbalové soutěže stojí a jejich reprezentanti míří do zahraničních klubů. Hned dvojice reprezentantů zamířila do Vítkovic, konkrétně jde o Ladislava Mirta ze Žiliny a Tomáše Kvasnicu z FBC Trenčín.

Klubový prezident Vítkovic Tomáš Krásný tak potvrdil svá slova z nedávného rozhovoru pro Florbal.cz. „Ano, postavil jsem se proti odchodům hráčů do zahraničí, ale také jsem řekl, že být v pozici manažerů těch týmů, tak jednám stejně. Teď vážně. Doba postoupila a není vyloučeno, že nepůjde o krátkodobé hostování. Bude záležet na situaci ohledně nejvyšší soutěže na Slovensku,“ řekl Florbal.cz.

Hráči, kteří se chtějí vrátit do svých domovských klubů nicméně nesmí za nový klub nastoupit po základní části. „Pokud by se ale situace vyvinula tak, že se na Slovensku hrát letos nebude, tak bude na stole, že si kluky necháme do konce sezony. V této chvíli jsou zde v Ostravě a těšíme se na to, až si zahrají v soutěžním zápase,“ popisuje Krásný.

Nejedná se tak podle něj o test. „Samozřejmě, že vše činíme i s případným výhledem do budoucna, nicméně bych neřekl, že jde přímo o zkoušku. Pavel Brus kluky delší dobu sleduje a přivedli jsme je jako plnohodnotné členy týmu, především s cílem mít širší kádr v této složité době, a současně zvýšit konkurenci a zostřit boj o sestavu,“ vyložil.

K týmu se také opět připojí mladý lotyšský útočník Daniels Anis. „Jedná se o podobnou situaci, budeme čekat, jestli se lotyšská nejvyšší soutěž rozjede. Před play off se rozhodneme, jak dál,“ zakončil Krásný.

Je zřejmé, že šanci mohou dostat především mladší hráči, kteří zatím plní studijní povinnosti. Pátek 15. ledna je sice posledním přestupním dnem pro mezinárodní přestup, nicméně na Slovensku stále zůstávají zajímavá jména, například Peter Hrabčák s Jakubem Grichem, Richard Cvacho s Marko Matovičem a zástupce ročníku 2003 Peter Steller. Všichni tito hráči jsou narozeni po roce 2000 a již jsou na radaru slovenského reprezentačního trenéra mužů Radomíra Mrázka, který se SZFB nedávno podepsal novou smlouvu.

Posily se dočkaly také vítkovické ženy. Z Liberce přichází talentovaná Markéta Lenfeldová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • napsal:

    Místo toho, aby Vítkovice sáhly do vlastních řad a zkusily zapojit a využít nějaké juniory, zase sondují za hranicemi. Pak se ve svých vlastních youtube rozhovorech diví tomu, že mají tak velký odliv hráčů. No jasně, když ti kluci nevidí motivaci a možnost ani šanci, obdobně to mají holky, samá slovenka, polka, singapurka, liberec… a mladé baby přestupují do FBC a radši do Pixba :).

    • Tak jo napsal:

      On totiž Gattnar není vůbec vítkovický junior 😆 ani Sidunov, Choma, Kaleta a spol. A tím Pixbem jste to zabil 😵

Napsat komentář

*