Momentka z letního soustředění juniorské reprezentace. Foto: Český florbal Momentka z letního soustředění juniorské reprezentace. Foto: Český florbal
16. 1. 2021 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Zbývající juniorská kvalifikace zrušena. Češi tak na úvod MS vyzvou Finsko!

 



Na základně rozhodnutí Mezinárodní florbalové federace byla zrušena zbývající kvalifikace na nadcházející světový šampionát juniorů, který se na přelomu dubna a května uskuteční v Brně. IFF k tomuto kroku přistoupila kvůli neuspokojivé pandemické situaci.

O zrušení bylo rozhodnuto po diskuzích s pořadateli a účastnickými týmy. „Je velkým zklamáním, že nám pandemie koronaviru stále brání pořádat mezinárodní akce. Pro členské asociace IFF je v současné době logistika mezinárodního cestování, zejména s juniorskými hráči, příliš náročná a většina zemí se zaměřuje na obnovení svých národních soutěží, které IFF plně podporuje,“ uvedla k situaci Sarah Mitchellová, projektová manažerka Mezinárodní florbalové federace.

Zbývajících sedm místenek na mistrovství světa tak bylo určeno podle aktuálního žebříčku národních týmů. Z asijsko-oceánské kvalifikace se na turnaji představí Austrálie, Japonsko a Nový Zéland. Z americké zóny přicestuje do Česka Kanada a z evropské části doplní současné celky Polsko, Rusko a Slovinsko. Vzhledem k tomu, že jsou známí všichni účastníci šampionátu, byl rovněž odhalen rozpis.

Češi se v prvním utkání střetnou ve středu 28. dubna s Finskem, o den později vyzvou Slovensko a poslední dubnový den se utkají s Lotyšskem. V sobotu 1. května budou na programu semifinálové duely a v neděli 2. května by se měly rozdávat medaile. Změny v rozpisu jsou vyhrazeny, a to vzhledem k požadavkům držitelů televizních práv.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*