Dominik Beneš si svými výkony v dresu Sparty vysloužil pozvánku na reprezentační soustředění. Foto: Vladimír Hodač, ACEMA Sparta Praha Dominik Beneš si svými výkony v dresu Sparty vysloužil pozvánku na reprezentační soustředění. Foto: Vladimír Hodač, ACEMA Sparta Praha
21. 1. 2021 Reprezentace - Muži (9) KOMENTÁŘŮ

Reprezentaci čeká soustředění. Kettunen poprvé ukázal na Buršíka, Jakuba Bínu a Dominika Beneše

 



Od 4. do 7. února se v Kladně uskuteční tréninkový kemp české reprezentace. Finský kouč Petri Kettunen nominoval do svého výběru i tři nováčky. Omlazený národní tým se na soustředění bude muset obejít bez hráčů ze švýcarské ligy, kterým by současná situace kolem pandemie koronaviru ztížila cestování.

„Myslím, že je velká škoda, že šestice hráčů ze Švýcarska nemůže přijet. Není to pro nás optimální, ale stejně mám pocit, že i bez nich je tenhle kemp skvělou příležitostí se zase vidět a být chvíli pohromadě,“ uvedl Kettunen pro web Českého florbalu k absenci hráčů ze švýcarské NLA.

Reprezentace se sejde poprvé od zářijového federálního derby a bude směřovat přípravu k odloženému mistrovství světa, které by se mělo uskutečnit v prosinci 2021. Ve výběru třikrát figuruje jméno Beneš. Brankáře Martina a útočnou stálici Marka doplnil ještě talentovaný Dominik, jenž stabilně podává dobré výkony v dresu pražské Sparty.

„Pro mladé hráče, jako je Dominik, je tenhle tréninkový kemp skvělou šancí, aby nahlédli, jak to v dospělé reprezentaci chodí. Budou vědět, co od mezinárodního florbalu čekat,“ prozradil Kettunen. Kromě Dominika Beneše zažijí premiéru na akci seniorské reprezentace také boleslavský Jakub Bína a Jakub Buršík z Bohemians.

Do brankářské trojice se vešel juniorský mistr světa Martin Haleš z Pardubic. Z obránců dostali pozvánku také Daniel Maxa z Chodova a Pavel Sládeček z Tatranu. Nechybí vítkovické duo Matyáš Šindler s Adamem Delongem a Josef Rýpar ze švédského Linköpingu. Naopak ve výběru nefiguruje Filip Forman, který se bude připravovat s juniory.

„Mají v květnu světový šampionát a nyní je čeká jedna z posledních šancí, během které se na něj mohou připravit. Tohle rozhodnutí vzniklo ve spolupráci s Filipem i juniorským trenérem Jardou Berkou. Probírali jsme to a shodli se, že takhle to bude nejlepší,“ dodal pro Český florbal kouč národního celku.

NOMINACE MUŽŮ NA SOUSTŘEDĚNÍ:

Brankáři:

Lukáš Bauer (Florbal Mladá Boleslav)
Martin Beneš (Sparta Praha)
Martin Haleš (Sokoli Pardubice)

Obránci:

Jiří Bauer (Florbal Chodov)
Jakub Gruber (Florbal Mladá Boleslav)
Daniel Maxa (Florbal Chodov)
Ondřej Němeček (Tatran Střešovice)
Martin Pánek (Tatran Střešovice)
Jan Řehoř (Florbal Mladá Boleslav)
Pavel Sládeček (Tatran Střešovice)
Tomáš Sýkora (Florbal Chodov)

Útočníci:

Dominik Beneš (Sparta Praha)
Marek Beneš (Pixbo Wallenstam/Švéd.)
Jiří Besta (1. SC Vítkovice)
Jakub Bína (Florbal Mladá Boleslav)
Jakub Buršík (FbŠ Bohemians)
Adam Delong (1. SC Vítkovice)
Jakub Kolstrunk (AC Sparta Praha)
Mikuláš Krbec (AC Sparta Praha)
Filip Langer (Tatran Střešovice)
Tom Ondrušek (Florbal Chodov)
Jakub Renčín (Black Angels)
Josef Rýpar (Linköping IBK/Švéd.)
Matyáš Šindler (1. SC Vítkovice)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Kryžanek, Jendrišák, Curney, Natov
    Suchánek, Veltšmíd, Tomašík, Šebek, Tokoš
    Šebesta, Hubálek, Matejčík

    tito hráči dominují české lize nebo jsou tahouny týmů v zahraničí a my je nepotřebujeme!!!!!!

    to jsem možná ještě na některé zapomněl

    s tím výběrem Kettunena by si vytřeli …………..

    • Marek napsal:

      Petře, ale vámi uvedení hráči ve většině řekli, že pod Kettunenem hrát nebudou, tak proč by je měl nominovat hráče, kteří nejsou ochotní pod ním reprezentovat?

      • Petr napsal:

        tak by měl být odvolán nebo rezignovat
        tohle není reprezentace, ale nějaký nesourodý soubor písní a tanců

    • Repre napsal:

      Jasně a budemem mít věkový průměr repre asi 33 let. Ano někteří by tam být měli ale za mě rozhodně ne všichni. I v současné repre jsou super hráči.

  • flrbl napsal:

    Souhlasim, že existuje spoustu v současnosti lepších hráčů než jaké jsou v týhle nominaci. Ale zase je třeba brát v potaz, že je to jen soustředění, kde se můžou ukázat mladší viz Beneš, který můžou bejt příslib do budoucna. Chybí mi tam Gattnar, naopak mimo mi přijde Renčín, kterej je tuhle sezonu průměrnej, mít třeba Brauer nebo Chrousti jeho prostor na hřišti tak už mají 30 golů

  • Denda napsal:

    Co na to říct.
    Hráč je nominován mimo post Besta. Pravých křídel nějak moc. Že jsou tam někteří hráči bez formy nebudu komentovat.

  • fanoušek napsal:

    Proč tam není Gattnar R.(pravák, těch je nedostatek), Sládek M, Šmíd A.(top hráči v kanadském bodování), ale podle mě tam nemá co dělat Kolstrunk, Renčín, Buršík. Besta J. hraje ve Vítkovicích jen obranu, takže nechápu proč je nominován mezi útočníky, ale je to jen můj názor.

    • ... napsal:

      Renčín šel bez Bočka hodně dolů, souhlas že by tam být neměl, s triem nenominovaných souhlasím. Ale Buršíkovi bych tu šanci dal, pořád je to jen soustředění, nedá se předpokládat, že by na nejbližší MS jel, ale když se teď nezúčastní Fíla Forman tak proč ne. Když už jsme to juniorský MS jednou vyhráli, tak ať ti kluci dostanou prostor, když se zvládají prosadit v dospělém florbalu

  • flrbl napsal:

    z nezmíněných ještě Valeš, Pešat, Krajcigr??

Napsat komentář

*