Köniz zaznamenal o víkendu dvě výhry. Foto: Fabian Trees / www.imagepower.ch Köniz zaznamenal o víkendu dvě výhry. Foto: Fabian Trees / www.imagepower.ch
26. 1. 2021 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Kisugite bodoval a Köniz zdolal Wiler! Další výhru má i díky Pluhařově trefě Thun

 



Könizu se uplynulý týden vydařil! Tým, kde působí také český obránce Martin Kisugite, nejprve v dohrávce 5. kola zdolal Wiler 3:2 a v nadcházejícím utkání porazil St. Gallen 6:2. Kisugite v obou zápasech zapsal jednu asistenci. Druhý triumf v sezoně zaznamenal Thun. UHC vyzrálo na Langnau 5:3 a jednou trefou k tomu přispěl Josef Pluhař.

Slavný švýcarský klub nezažívá po restartu nejvyšší soutěže zrovna vydařené období. Wiler v novém roce padl třikrát z pěti zápasů a prohru mu uštědřili také florbalisté Könizu. Hosté sice po trefě Savonena, u které asistoval slovenský reprezentant Michal Dudovič, vedli 1:0, pak se ale Köniz prosadil třikrát v řadě a u vyrovnávacího zásahu asistoval Martin Kisugite.

Jen pár vteřin po třetí trefě domácích snížil za hosty Pylsy, nicméně na zvrat už Wileru nezbývalo mnoho času. Výsledkem byla výhra Könizu 3:2 a posun na druhou příčku tabulky. Tuto pozici pak Kisugite a spol. potvrdili také v následném domácím duelu se St. Gallenem. Český obránce zapsal další gólovou nahrávku a s 11 body na svém kontě je třetím nejproduktivnějším Čechem v NLA.

Lépe jsou na tom pouze hráči Thunu Josef Pluhař a David Šimek. Ten se v posledním kole do statistik nezapsal, jeho parťák Pluhař ovšem ano. Gólem přispěl k výhře nad Langnau. Thun tak ovládl druhé utkání po restartu ligy a bodoval třikrát v posledních pěti zápasech. Pluhař (6+7) už má pouze o jeden bod méně než David Šimek (10+4).

Čtvrtý gól v sezoně vsítil Jan Daniš, pouze však mírnil porážku Astry Sarnen v duelu s Malans. Sedmý bod v aktuálním ročníku zapsal obránce Daniel Šešulka, ani jeho příspěvek však k výhře nedopomohl a Chur padl na hřišti Zugu 2:6. Na čele soutěže zůstává Curych, který doma hladce přehrál Rychenberg 6:0.

Výsledky 10. kola švýcarské ligy:

GC Curych – HC Rychenberg Winterthur 6:0
Zug United – Chur Unihockey 6:2 (za hosty ŠEŠULKA 0+1)
UHC Thun – Tigers Langnau 5:3 (za domácí PLUHAŘ 1+0)
Floorball Köniz – Waldkirch-St. Gallen 6:2 (za domácí KISUGITE 0+1)
Ad Astra Sarnen – UHC Alligator Malans 4:7 (za domácí DANIŠ 1+0)
SV Wiler-Ersigen – UHC Uster 8:4 (za hosty PRAŽAN 1+0)

Dohrávka 5. kola švýcarské ligy:

Floorball Köniz – SV Wiler-Ersigen 3:2 (za domácí KISUGITE 0+1)

Tabulka švýcarské ligy:

Kanadské bodování:

1. Alexander Hallén 28 (15+13) / Zug United
2. André Andersson 27 (16+11) / Zug United
3. Joël Rüegger 20 (7+13) / Grasshopper Club Curych
… David Šimek 10+4, Josef Pluhař 6+7, Martin Kisugite 3+8, Patrik Dóža 2+7, Daniel Šešulka 1+6, Jan Daniš 4+2, Martin Praža 4+2, Radek Sikora jr. 4+1, Ondřej Svatoš 0+3


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*