Filip Langer zaznamenal proti Bohemians tři kanadské body. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal Filip Langer zaznamenal proti Bohemians tři kanadské body. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal
29. 1. 2021 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Bleskové góly z úvodu pomohly Tatranu k výhře v derby

 



Z předehrávky 22. kola Livesport Superligy ještě neuběhla ani minuta a půl a hosté ze Střešovic už vedli nad Bohemkou 2:0. Domácím se pak manko dohánělo těžce a výsledkem nakonec byla výhra Tatranu 4:3.

Svěřenci kouče Milana Fridricha měli silný vstup do utkání. Po 46 vteřinách Jakub Kolísko využil nabídky Filipa Langera zpoza branky a poslal míček do sítě. O chvíli později Milan Meliš zakončil bleskový protiútok a hosté vedli o dva góly. Bohemians ve druhé části dokázali snížit, ale pak se postupně prosadili Filip Langer a Matěj Havlas a bylo to už 4:1 pro Tatran.

„Klokani“ přesto duel ještě zdramatizovali. Dva slepené góly Matěje Pěničky a Jakuba Buršíka zadělali na drama, navíc hosté se v závěru nechali dvakrát v krátkém sledu vyloučit, jenže Bohemians nevyužili dlouho přesilovku pěti proti třem a Tatran už hubený náskok ubránil. Třemi body se na výhře Střešovic podílel Filip Langer. 26 úspěšných zákroků vytáhl brankář Lukáš Kříž.

„Náš přístup byl od začátku trapnej. Dva góly jsme dostali v prvních dvou střídáních a pak se hraje těžko. Postupně jsme vystupňovali tlak a ve třetí třetině jsme byli jasně lepší. Měli jsme tam i přesilovku pět na tři, ale bohužel jsme ji neproměnili. Takže zasloužená prohra,“ zlobil se po utkání trenér Bohemky Michal Jedlička.

„Bylo to hodně bojovné utkání. Určité pasáže se nám vydařily výborně. Hlavně na začátku jsme dokázali soupeře zaskočit. Škoda, že jsme následně nepřidali víc gólů. Jsem rád za nasazení, které kluci předvedli, a i za kompaktnost obrany. Pořád jsou tam drobnosti, na kterých musíme pracovat, ale od toho nasazení se musíme odrazit,“ dodal protějšek Jedličky Milan Fridrich.

 MPředehrávka 22. kola Livesport Superligy:

FbŠ Bohemians – Tatran Teka Střešovice 3:4 (0:2, 1:1, 2:1)
Branky: 28. Krebner, 51. Pěnička (F. Forman), 52. Buršík – 1. Jak. Kolísko (Langer), 2. Meliš (Šindelář), 30. Langer (Kříž), 48. Havlas (Langer).


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Tatran napsal:

    Musím říct, že pro mě Tatran příjemné překvapení. Jako asi se dalo čekat, že jim příchod Němečka s Vítovcem pomůže ale že až tak aby hráli třetí místo zatím a myslím, že pokud by se jim kádr podařilo udržet dalších pár sezón pohromadě a třeba ho ještě vylepšit, tak bych si i dovedl představit, že by se do Superfinále podívali. Asi se dá počítat s odchodem Filipa, ale toho by zase mohl nahradit Mára Beneš

  • Pavel napsal:

    Těšil jsem se na konfrontaci Tatranu a Bohemky. Nejsem fanda Tatranu ani Bohemky, ale Langer a Němeček (v derby nehrál) jsou rozdílový hráči a rád je sleduju. A nemůžu se dočkat maču Vítky s Bolkou, hlavně na jejich první lajny…. Naživo by to bylo ale rozhodně lepší než s lahváčem u PC 🙂

Napsat komentář

*