Ani 4 góly Marka Beneše neodvrátily těsnou prohru Pixba v samotném závěru utkání s Dalenem. Foto: Per Wiklund.
2. 2. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Pixbu proti Dalenu nestačily ani 4 góly Beneše. SSL má nového lídra!

 



Marek Beneš z Pixba nastřílel ve střetnutí proti Dalenu hned čtyři branky. Ani tučný gólový účet českého reprezentanta ovšem na výhru nestačil, jeho celek z Göteborgu nakonec ve městě Umeå v utkání s infarktovým závěrem podlehl těsně 9:10. Po třetí výhře v řadě se naopak do čela švédské ligy vyhoupl poslední vítěz SSL Storvreta.

V předposlední minutě zápasu mezi domácím Dalenem a Pixbem Wallenstam upravoval hostující střelec Marek Beneš na průběžných 8:9. Český reprezentant se v přestřelce ve městě Umeå trefil už počtvrté, jednalo se pak o jeho celkově sedmnáctou trefu v sezoně. Domácím florbalistům se ovšem ve zbývající minutě a půl podařilo vyrovnat a pět vteřin před koncem vstřelit opařeným hostům z Göteborgu rozhodující branku na konečných 10:9. Jednalo se zároveň o vítězný návrat hrající legendy a kapitána domácího celku Ketila Kronberga, který své první klání sezony ke všemu okořenil gólem.

Pixbo tak prohrálo už čtvrté utkání v řadě. Před víkendovým utkáním ještě v předposledním 18. kole doma hostilo silnou Storvretu, s níž se až do konce přetahovalo o vítězství. Hosté z města Uppsala ovšem nakonec „lišky“ přetlačili, když utkání dotáhli do vítězného konce i díky bachratému bodovému příspěvku švédského reprezentačního obránce Tobiase Gustafssona. Ten nastřílel hattrick a vedle toho i dvě branky připravil. Storvreta se tak po zaváhání dosavadního lídra Kalmarsundu usadila na čele soutěže, navíc má jeden zápas k dobru.

Dařilo se Linköpingu. Ten nejprve i s krajánky Matějem Jendrišákem a Josefem Rýparem ovládl duel na hřišti Siriusu poměrem 4:1, aby pak už bez svého kapitána Jendrišáka udolal Team Thorengruppen po nájezdech 4:3.

Pro českého diváka je zároveň zajímavé sledovat i výsledky přístavního Helsingborgu. Tuzemskému publiku z dávného chodovského angažmá dobře známý Max Wahlgren totiž řídil demolici nováčka Fagerhultu Habo čtyřmi trefami a jednou asistencí. Wahlgren je se čtyřiceti body z devatenácti utkání třetí v kanadském bodování, lídr statistik Alexander Galante Carlström z Falunu nashromáždil ještě o čtyři body více.

DOHRÁVKA 14. KOLA ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

IBF Falun – Team Thorengruppen SK 9:2

VÝSLEDKY 18. KOLA ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

Jönköpings IK – IBF Falun 4:7
FBC Kalmarsund – IBK Dalen 8:5
Pixbo Wallenstam IBK – Storvreta IBK 9:12 (BENEŠ za domácí 0+1)
IK Sirius IBK – Linköping IBK 1:4
FC Helsingborg – Höllvikens IBF 4:3 po nájezdech
Mullsjö AIS – Växjö IBK 5:6

VÝSLEDKY 19. KOLA ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

Höllvikens IBF – IK Sirius IBK 4:5
IBF Falun – Mullsjö AIS 8:4
Linköping IBK – Team Thorengruppen SK 4:3 po nájezdech
IBK Dalen – Pixbo Wallenstam IBK 10:9 (BENEŠ za hosty 4+1)
Växjö IBK – FBC Kalmarsund 7:4
Storvreta IBK – Jönköpings IK 9:5
Fagerhult Habo IBK – FC Helsingborg 6:11

TABULKA ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Alexander Galante Carlström 44 (31+13) / IBF Falun
2. Christoffer Andersson 42 (22+20) / IBK Dalen
3. Max Wahlgren 40 (22+18) / FC Helsingborg
…Marek Beneš 17+10, Matěj Jendrišák 19+6, Filip Forman 6+8, Josef Rýpar 1+2, Jakub Bína 1+1, Jonáš Kreysa 1+1, Jakub Gruber 0+1


Autor: Jakub Švejkovský



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*