Florbalisté na elektrických vozících založili sbírku. Foto: powerchairhockey.cz Florbalisté na elektrických vozících založili sbírku. Foto: powerchairhockey.cz
2. 2. 2021 Ostatní (0) KOMENTÁŘŮ

Sbírka: Florbalisté na elektrických vozících shánějí peníze na tradiční soustředění v době koronaviru

 



Florbal na elektronických vozících, tedy Powerchair Hockey je jediným kolektivním sportem, který je určen pro osoby s nejvyšším stupněm tělesného postižení. Tradiční součástí ligové sezony je také týdenní soustředění pro všechny nadšené florbalisty, které se bude konat také letos. Nezisková organizace Lennox, z.s. a spolek FLOR-IN se rozhodli uspořádat dobročinnou sbírku, která má pomoci soustředění uskutečnit.

Florbalisté na elektronických vozících mají svou vlastní ligovou soutěž, které se kromě českých týmů účastní také bratislavský tým.

Každoroční součástí ligové sezony je týdenní soustředění, takzvaný Powerchar Hockey Kemp. Vzhledem k tomu, že každý jeden hráč tohoto sportu má svá specifická omezení a potřeby z nich vyplývající, je organizace tohoto setkání finančně poměrně náročná.

Pořadatelé ale jeho přínos vidí také v mezilidské formě. „Jak je uvedeno na začátku, Powerchair Hockey je kolektivní sport určený osobám s nejtěžším stupněm postižení. Pro mnoho lidí je jedinou možností akčního sportovního výkonu, což přináší skvělý pocit z osobní seberealizace, týmové hry a zábavy, kterou sport celkově přináší. Letní kemp, jenž je součástí herní sezony, je skvělou možností vzájemného stmelení kolektivu,“ píše se na stránkách sbírky.

Proto se pořádající subjekty rozhodly uspořádat dobročinnou sbírku, která by měla pomoci s pokrytím nákladů.

Jako relevantní na stránkách sbírky uvedli kalkulaci z minulých let. Celá týdenní akce se uskuteční za podpory dvaceti asistentů, přičemž týdenní odměna pro jednoho je 1250 korun.

Ubytování pro loňských 50 účastníků vyšlo na 71 000 korun. Sportovci přitom spali v bezbariérových pokojích, jejich asistenti a doprovod pak v přilehlých chatkách nebo stanech autokempu Buňkov v Březích u Přelouče, kde se akce již deset let koná.

Sbírka na tradiční letní soustředění hráčů florbalu na elektrických vozících

Česká federace Powerchair Hockey


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*