Dotáhne letos ikonický Martin Östholm Pixbo Wallenstam do play-off? FOTO: Per Wiklund.
18. 2. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Benešovo Pixbo je na vlně, jednu z výher 5 góly vystřílel islandský sniper

 



V Česku tolik známé a oblíbené lišky z Pixba Wallenstam neprožívají zrovna úspěšnou sezonu. Legendární tým z Göteborgu naštěstí utnul černou sérii a několika výhrami za sebou, kdy si poradil nejprve s Höllvikenem a následně i se Siriusem, klepe na bránu play-off. Čelo švédské superligy i nadále opanuje Storvreta, která ovšem v dohrávce 14. kola padla na domácím hřišti s Mullsjö těsně 5:6.

Play-off švédské superligy bez ikonických bílo-červených pruhů? Ne, Pixbo se zatím rozhodně nevzdává. Parta okolo švédského reprezentanta a nyní centra s precizně pěstěným vousem Martina Östholma nejprve rozebrala celek Höllvikens poměrem 10:2. Na vítězství měl lví podíl islandský útočník Andreas Stefansson, který prakticky sám rozhodl utkání hned pěti přesnými zásahy.

Pixbo pak dokázalo zvítězit rovněž v zápase 20. kola proti týmu IBK Sirius z města Uppsala. Vyrovnané klání nakonec rozhodl český útočník Marek Beneš, lišky i díky jeho brance zvítězily nakonec 8:6.

Švédskou SSL i nadále vede její poslední vítěz, a sice Storvreta. A to i přesto, že v dohrávce 14. kola na svém hřišti nestačila na Mullsjö. Storvreta do posledního dějství zápasu vstupovala s děsivým skóre 0:4.

Parta okolo velezkušených švédských reprezentantů v čele s kapitánem Mattiasem Samuelssonem či produktivním bekem Tobiasem Gustafssonem ovšem do závěrečné třetiny vstoupila jako vyměněná, sám druhý jmenovaný rychle snížil dvěma zásahy. 20 vteřin před koncem vyrovnal na 5:5 druhý muž kanadského bodování švédský křídelník Albin Sjögren. Ale ani to nestačilo, protože 7 vteřin před koncem zařídil výhru hostujícímu Mullsjö ryšavý švýcarský kouzelník Jan Zaugg.

Zajímavé výsledky se odehrály i na chvostu švédské tabulky. Za zmínku stojí bezesporu přestřelka na hřišti výběru Team Thorengruppen. Tým ze severně položeného města Umeå nováčka soutěže Fagerhult Habo přestřílel v napínavém klání 11:10. Hattrickem v dresu Team Thorengruppen se zaskvěl kapitán mužstva a též mistr světa z roku 2014 Jonas Svahn.

Dohrávka 13. kola švédské superligy:

Team Thorengruppen SK – Jönköpings IK 8:6

Dohrávka 14. kola švédské superligy:

Höllvikens IBF – Pixbo Wallenstam IBK 2:10
Storvreta IBK – Mullsjö AIS 5:6

Dohrávka 18. kola švédské superligy:

Team Thorengruppen SK – Fagerhult Habo IBK 11:10

Výsledky 20. kola švédské superligy:

Fagerhult Habo IBK – Växjö IBK 2:9
Storvreta IBK – Linköping IBK 8:5
FBC Kalmarsund – FC Helsingborg 6:5
IBK Dalen – Jönköpings IK 9:7
Höllvikens IBF – IBF Falun 3:11
Pixbo Wallenstam IBK – IK Sirius IBK 8:6 (BENEŠ za domácí 1+0)
Mullsjö AIS – Team Thorengruppen SK 7:1

TABULKA ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Alexander Galante Carlström 52 (38+14) / IBF Falun
2. Martin Östholm 49 (23+26) / Pixbo Wallenstam IBK
3. Albin Sjögren 49 (22+27) / Storvreta IBK
…Marek Beneš 18+11, Matěj Jendrišák 19+6, Filip Forman 6+8, Josef Rýpar 1+2, Jakub Bína 1+1, Jonáš Kreysa 1+1, Jakub Gruber 0+1


Autor: Jakub Švejkovský



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*