Vítkovice a FBC Ostrava se utkají v přímém souboji o první místo. Foto: Florbal Vítkovice Vítkovice a FBC Ostrava se utkají v přímém souboji o první místo. Foto: Florbal Vítkovice
27. 2. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Bitva o Ostravu rozhodne o lídrovi soutěže, utká se také Tatran s Chodovem

 



Pořádně nabitý víkend je před Extraligou žen. V sobotu se totiž na Dubině uskuteční bitva o Ostravu, jejíž vítěz povede českou nejvyšší soutěž, ale dojde také ke střetu Chodova s Tatranem. Zajímavý program je rovněž před Židenicemi nebo Bohemians.

Sobotní program Extraligy žen:

KM automatik FBK Jičín – K1 Florbal Židenice
14.00, Sportovní areál Jičín
Židenice by výhrou nad Jičínem mohly dokázat, že se skutečně dostaly do formy a nové metody, zavedené novým trenérským vedením začínají fungovat. Jičín ale proti FBC ukázal, že umí odehrát velmi dobrou partii také proti papírově silnějšímu soupeři, než jakým Židenice jsou. Každopádně ale sobotní program začne zajímavým utkáním.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic za 3 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP OSTRAVA
15.00, SC Dubina Ostrava
Očekáváná bitva, kterou si nemůže nechat ujít žádný příznivec ženského florbalu. Bitva o Ostravu je soubojem o první místo, které zatím drží Vítkovice, bez ztráty jediného bodu. Ve středu předvedly Ostravanky jeden z nejlepších výkonů v sezoně proti Tatranu, FBC pak zápas s Tatranem v neděli otočilo v poslední třetině. Z toho se dá usuzovat, že oba týmy jsou dobře mentálně nastaveny a čeká nás opravdu zajímavá bitva.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

Tatran Střešovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
16.00, STODOLA Aréna Střešovice
Druhý šlágr sobotního programu. Střešovicím úplně nevyšlo utkání s Vítkovicemi, Chodov se zase trápil s Židenicemi. Je jasné, že pražské derby bude mít náboj, rovněž se střetnou dvě velmi kvalitní brankářky, bez ohledu na to, kdo ze čtveřice možností nastoupí. Moc branek podle nás nepadne.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 2 body

Panthers Praha – MITEL Florbalová akademie MB
16.00, SH ZŠ Rudná
S ohledem na výkony brankářek obou týmů bychom se mohli dočkat velkého souboje v brankovišti, ve kterém by nemuselo padnout příliš mnoho branek. Mladá Boleslav se sice prezentuje stylem, který Panthers úplně nevyhovuje, přesto jde pražský tým do utkání v pozici favorita.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 3 body

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – FbŠ Bohemians
17.00, SH Jižní Město
Z určitého pohledu se dá říct, že se jedná o zlomový zápas pro Bohemians. Klokanky se mohou od svého soupeře odpoutat a jednoznačně lze říci, že při zlepšující se formě Židenic a velmi solidnímu bodovému zisku od Olomouce by se pro Start98 cesta tímto ročníkem mohla prohrou velmi zkomplikovat. Jednoznačně utkání, které se vyplatí sledovat.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

Nedělní program Extraligy žen:

FAT PIPE FLORBAL CHDOOV – KM automatik FBK Jičín
14.00, SH Jižní Město
Jičín kromě ceněného fair play gesta hrající trenérky Gabriely Žůrkové ukázal, že umí držet krok v utkání, ve kterém není favoritem. Pro Chodov byl jistě určitým mementem zápas s Židenicemi, který dokázal otočit až v samotném závěru. Aby se mu podobná věc nepřihodila ani s Jičínem, bude muset zlepšit svůj výkon, čehož si ale na Praze 11 jsou jistě vědomi.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

MITEL Florbalová akademie MB – 1. SC TEMPISH Vítkovice
15.00, Nová MSH Mladá Boleslav
Utkání s FBC Ostrava v úterý ukázalo, co zhruba od Boleslavi čekat. Sympaticky hrající nováček bojoval, ve třetí třetině už ale náporu favorita zápasu neodolal. Něco podobného se dá očekávat také v neděli, kdy by se kvalita Vítkovic měla postupně ukazovat.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FbŠ Bohemians – Panthers Praha
15.00, SH Dolní Břežany
Šlágr nedělního programu. Oba týmy se již velmi dobře znají a dá se očekávat, že si nic nedarují. Bohemians potřebují získávat body, aby pojistili účast v elitní osmičce, Panthers se naopak jistě nechtějí dostat do problémů, které by jim porážka mohla způsobit. Klíčové bude uhlídat první zelenobílou formaci, která je velmi produktivní.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

K1 Florbal Židenice – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice
17.00, MSH Vodova Brno
Zajímavý duel. Židenice se dost možná pod novým trenérským vedením konečně nastartovaly, Start98 naopak prochází určitou herní krizí, která vyvrcholila porážkou v týdnu v Olomouci. Oba týmy z objektivních důvodů potřebují vyhrát, povést by se to mělo Židenicím, které přeci jen jsou asi nyní ve větší pohodě.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic za 2 body

FBC ČPP OSTRAVA – FBS Olomouc
17.00, ČPP Aréna Ostrava
Mladá Boleslav v týdnu ukázala recept, kterak se z pozice slabšího týmu s FBC dlouho držet, u Olomouce se dá očekávat, že bude ještě více agresivnější a povzbuzen výhrami z posledních zápasů také odvážnější. Bez ohledu na výsledek derby by se družině trenéra Jakuba Robenka nemělo stát, aby s Olomoucí zaváhala. Nečeká ji ale nic snadného.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

Bulldogs Brno – Tatran Střešovice
17.00, SH SportPoint Brno
Po třech těžkých utkáních s ostatními eltními týmy přijde pro Tatran zápas proti Bulldogs, ve kterém potřebuje zabrat. Brněnskému týmu se nedaří a opět mu nepomůže ani los, který před něj v jediném víkendovém utkání postaví jistě těžkého soupeře. Kvalita Tatranu by se postupem času měla projevovat.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*