Pixbo nestačilo na Helsingborg a účast v play-off se mu vzdálila. FOTO: Per Wiklund.
5. 3. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Pixbo nezvládlo klíčový duel o play off s Helsingborgem, Jendrišák je zpět

 



Zcela zásadní a především přímý duel o postup do vyřazovacích bojů čekal ve 24. kole švédské SSL Helsingborg a Pixbo. Ve vyrovnaném klání nakonec uhájil domácí tvrz přístavní celek z Helsingborgu, „lišky“ z Götebrgu tak klesly na devátou příčku a musí doufat v zaváhání svého přemožitele ve zbývajících dvou kolech. Linköping po dvou vysokých debaklech, které utržil, naopak nadělil třináct gólů nováčkovi Fagerhultu Habo. Po zranění se v sestavě Linköpingu objevil i český forvard Matěj Jendrišák.

Helsingborg i Pixbo vstupovaly do vzájemné řežby s jasnou vidinou – vítězi klání bude patřit minimálně osmá příčka zaručující play off. Hostující Pixbo od konce ledna počítalo samé výhry a zaseklo se až ve 23. kole, kdy nezvládlo konec střetnutí s Falunem a nakonec padlo v prodloužení.

A byla to právě hostující červeno-bílá družina, která si podmanila první dějství. Martin Östholm ukázal, v jak velké formě hraje, když se díky dvěma zásahům dostal až na sezonní metu třiceti vstřelených branek, přičemž nastřádal stejný počet asistencí. Helsingborg nicméně vedení ve druhé třetině čtyřmi zásahy strhnul na svou stranu a Pixbo už jen v posledním dějství snížilo na konečných 5:4. Helsingborg tak právě Pixbo vystřídal na osmé příčce zaručující vyřazovací boje – právě toto vítězství může mít při konečném součtu zásadní význam, Helsingborg totiž ovládl oba vzájemné duely. Marek Beneš se v dresu hostí bodově neprosadil.

Po dvou vysokých porážkách si spravil chuť Linköping, v jehož sestavě se po zranění objevil Matěj Jendrišák. Český centr pouze z lavičky sledoval, jak jeho spoluhráči včetně dalšího krajánka Josefa Rýpara rozcupovali Fagerhult Habo poměrem 13:3.

V rámci 24. kola došlo zároveň k zajímavému šlágru mezi do té doby druhým Falunem a třetím Kalmarsundem. Po dvou třetinách byl stav 5:1 pro hostující Kalmarsund, ovšem domácí mančaft oděný do růžova dokázal během posledního dějství srovnat na 5:5. V prodloužení se ovšem po zachycení nepřesné nahrávky od falunského bombarďáka Alexandra Galante Carlströma dostal děravý nesmysl k nejzářivější hvězdě Kalmarsundu Kimu Nilssonovi, jenž i přes bránícího Emila Johanssona rozhodl, že bonusový bod připadne hostům. Díky němu se Kalmarsund na druhém místě vyměnil právě s Falunem a nadále zažívá snovou sezonu.

K dalšímu interesantnímu dotahování došlo ve městě Umeå, kde se střetly dva tamější celky IBK Dalen a Team Thorengruppen. Druhý zmiňovaný tým, který byl vedený jako hostující, se v 35. minutě dostal do luxusního vedení 7:0. Ani to ovšem nestačilo pro plný zisk bodů, protože dalenský čahoun Christoffer Andersson v čase 57:52 vyrovnal na 7:7. Team Thorengruppen nicméně alespoň urval bonusový bod v prodloužení po rozhodující brance Jima Johanssona.

VÝSLEDKY 24. KOLA ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

Växjö IBK – Storvreta IBK 5:9
IBK Dalen – Team Thorengruppen SK 7:8 po prodloužení
IBF Falun – FBC Kalmarsund 5:6 po prodloužení
Linköping IBK – Fagerhult Habo IBK 13:3
FC Helsingborg – Pixbo Wallenstam IBK 5:4
Mullsjö AIS – Höllvikens IBF 8:1
IK Sirius IBK – Jönköpings IK 12:7

Tabulka švédské superligy:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Martin Östholm 60 (30+30) / Pixbo Wallenstam IBK
2. Alexander Galante Carlström 57 (40+17) / IBF Falun
3. Albin Sjögren 55 (25+30) / Storvreta IBK
…Marek Beneš 19+14, Matěj Jendrišák 19+6, Filip Forman 6+8, Josef Rýpar 1+2, Jakub Bína 1+1, Jonáš Kreysa 1+1, Jakub Gruber 0+1


Autor: Jakub Švejkovský



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*