alexander rudd storvreta Alexander Rudd. FOTO: Per Wiklund
5. 3. 2021 Švédsko (1) KOMENTÁŘŮ

Storvreta opět suspendovala Rudda. Do konce sezony dohrál, je obviněn z držení a prodeje drog

 



Alexander Rudd má další problém. Společně s dalšími 58 lidmi byl švédskými orgány činnými v trestním řízení obviněn z držení a prodeje drog. Na to okamžitě reagovala Storvreta, která oficiálně dospěla s Ruddem k dohodě, že do ukončení vyšetřování nebude za tým nastupovat.

Florbalový génius, ale také nespoutaný nejen florbalový básník. Takový je Alexander Rudd, osmadvacetiletý forvard Storvrety a účastník tří mistrovství světa.

Jenže také už čtyřikrát suspendovaný. Nyní je navíc situace opravdu vážná: na konci minulého roku sice policie odložila jeho údajné řízení pod vlivem návykových látek, protože kontrolní vzorek moči byl negativní, nyní ale opět nebude hrát.

Byl totiž obviněn z držení a prodeje drog, kterého se měl dopustit několikrát v roce 2019. „Společně s 58 dalšími osobami je obviněn také dlouholetý hráč švédského národního týmu. Svědčí proti němu transakce pomocí služby swish, stejně tak žena, která se již přiznala k několika skutkům souvisejících s drogovou kriminalitou,“ napsal portál Sportbladet. „Hráč je zatím obviněn, ale nikoliv odsouzen,“ znělo stanovisko klubu.

V pátek vyšlo najevo, že se jedná o Alexandera Rudda. „Storvreta IBK se důrazně distancuje od toho, z čeho je hráč obviněn, ale poskytneme Alexanderovi podporu v této těžké době, kterou nyní prožívá,“ uvedl klub v tiskovém prohlášení.

Do konce sezony by již neměl nastoupit. „Budeme čekat na vývoj stíhání, ale neočekáváme, že by ještě do konce sezony nastoupil,“ řeklo vedení Storvrety.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*