V prvním vzájemném souboji mezi Chodovem a FBC byly úspěšnější Pražanky. Foto: Otakar Prášek V prvním vzájemném souboji mezi Chodovem a FBC byly úspěšnější Pražanky. Foto: Otakar Prášek
6. 3. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: V sobotu láká bitva Olomouce s Panthers, neděle nabídne duel FBC s Chodovem

 



Extraliga žen dále pokračuje ve zběsilém tempu víkendových dvoukol. Sobotnímu programu dominuje zápas Olomouce s Panthers, nedělní menu pak má hlavní chod v opakování souboje FBC Ostrava s Chodovem, která ve středu svým výsledkem vehnala do náruče Prezidentský pohár pro Vítkovice.

Sobotní program extraligy žen:

KM automatik FBK Jičín – FbŠ Bohemians
14.00, Sportovní areál Jičín
Sobotní program začne zcela klíčovým duelem pro Bohemians. Ty mají poměrně těžký los a pokud chtějí bojovat o postup do play off a nebýt tím devátým a jediným týmem, na kterého místenka v elitě nezbyde, musí proti Jičínu vyhrát. Jistě to vědí a do tradičně zajímavého souboje s Jičínem dají vše.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

Bulldogs Brno – FBC ČPP OSTRAVA
14.00, SH SportPoint Brno
FBC dostalo po dvou především psychicky těžkých direktech možnost odehrát utkání s Bulldogs, na kterém by si hráčky FBC mohly zvednout sebevědomí. Jejich herní kvalita by se postupem času měla více a více projevovat.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

Tatran Střešovice – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice
15.00, STODOLA Aréna Střešovice
Repete středečního souboje, který asi Start hodně mrzí. Nicméně jej musí hodit za hlavu a soustředit se na tvrdý souboj o play off. Tatran bojuje o třetí místo, tudíž oba týmy mají v tomto pražském derby o co hrát.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – K1 Florbal Židenice
15.00, SC Dubina Ostrava
Vítkovice a Židenice, to je souboj dvou týmů, kdy Židenice umí zahrát jednotlivé zápasy proti silnějším soupeřům. S ohledem na poslední výsledky je vidět, že si sedá nová trenérská koncepce dvojice Čížek – Rauer, což je poměrně zajímavá premisa před sobotním zápasem.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FBS Olomouc – Panthers Praha
15.00, SH Čajkaréna Olomouc
První vzájemné utkání skončilo pořádnou přestřelkou, podobný průběh se dá očekávat i nyní. Oba týmy se dle průběhu sezony umí soustředit na své podstatné zápasy, tento má nádech toho klíčového. Prostě šlágr, který se vyplatí sledovat.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 2 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – MITEL Florbalová akademie MB
17.00, SH Jižní Město
Chodov porazil Ostravu, která jej čeká také v neděli, rovněž ale ukázal, že měl problém s Židenicemi. K zápasu, ke kterému nastoupí v roli favorita, musí přistoupit zodpovědně, pak bude třeba, aby prokázal svou větší herní kvalitu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

Nedělní program:

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – FBS Olomouc
14.00, SH Jižní Město
Olomouckou alfou a omegou bude stav jejího kádru. Bohužel hráčky, která nemá k dispozici jsou zraněné spíše dlouhodobě, proto se ve zběsilém programu nedá příliš spoléhat na jejich návrat. Každopádně Olomouc čeká druhý souboj z pěti, které budou definovat její sezonu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tigers za 3 body

MITEL Florbalová akademie MB – KM automatik FBK Jičín
15.00, Nová MSH Mladá Boleslav
Zajímavý souboj, kterým by jeho vítěz ještě teoreticky mohl odstartovat honbu za last minute postupem do play off. Na straně Boleslavi bude širší, ačkoliv ne tak zkušený kádr, Jičín zase může vytěžit z určité herní pohody, kterou se v minulých kolech prezentuje.
Tip Florbal.cz:
Výhra Boleslavi za 2 body

FbŠ Bohemians – Tatran Střešovice
15.00, SH Dolní Břežany
Bohemians se s Tatranem utkají dvakrát během tří dnů a potřebovaly by bodovat. Totéž ale platí o Tatranu, který se jistě ještě nezvzdal v boji o třetí místo. Proti Chodovu ukázal, že má svou kvalitu a potřebuje se dostat do tempa. Pokud mu to vyjde, čeká nás jedno z nejzajímavějších utkání.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body

FBC ČPP OSTRAVA – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
16.00, ČPP Aréna Ostrava
Reprete středečního souboje, který přinesl výhru Chodova. Ten může potěšit rovněž fakt, že útočnice Tereza Hanzlíková by měla být po svém kolapsu v pořádku, ačkoliv zřejmě do zápasů nezasáhne. FBC budou v jeho specifickém prostředí chybět fanoušci, což je jednoznačně voda na mlýn Chodova.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 2 body

Panthers Praha – 1.SC TEMPISH Vítkovice
16.00, SH ZŠ Rudná
Pro Panthers je klíčové sobotní utkání, je otázkou, jak k zápasu proti suverénovi soutěže přistoupí. Jejich první vzájemné měření sil skončilo jednoznačným vítězstvím Vítkovic, kdy Panthers první dvě třetiny absolutně nestíhaly. Je velkým otazníkem, co se bude dít nyní v Rudné.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

K1 Florbal Židenice – Bulldogs Brno
18.00, MSH Vodova Brno
Derby nemá favorita a již v prvním vzájemném utkání se ukázalo, že v Brně to platí rovněž. Bulldogs získaly jeden bod po prohře v prodloužení, nicméně Židenice mají formu. Z posledních pěti zápasů před víkendem získaly 4 cenné výhry, přesně proti týmům, kdy to potřebovaly. Relativní fazonu by si tak mohly přenést také do derby.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*