Ani dvě asistence Patrika Dóži (číslo 66) na první výhru v play off Rychenbergu nestačily. FOTO: Swiss unihockey flickr
14. 3. 2021 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Dóžovy asistence Rychenbergu nestačily. Šok v Curychu a vyrovnané série

 



Švýcarská NLA zahájila play off a už první zápasy přinesly několik překvapivých výsledků. Tím nejzajímavějším je patrně prohra vítěze základní části GC Curychu, který v první zápase nestačil na poslední postupující celek ze St. Gallenu. Curyšský tým pak jen těsně zvítězil ve druhém klání, a vyrovnal tak sérii. Stoprocentní není ani hegemon posledních let Wiler-Ersigen, jehož série s Zug United je rovněž vyrovnaná poměrem 1:1. Dvěma asistencemi se pak snažil dotáhnout k výhře svůj Rychenberg Patrik Dóža, jeho tým ovšem v sérii ztrácí na Alligator Malans v sestavě s Lukášem Veltšmídem.

Curych se pyšnil vítězstvím v základní části švýcarské nejvyšší soutěže. Za sebou nechal celky jako Alligator Malans, Floorball Köniz či sběratele titulů z posledních let Wiler-Ersigen. Bylo proto s velkým podivem, když GC v první zápase vyřazovací části na domácí půdě nestačilo na Waldkirch-St. Gallen. Tým, který do play off proklouzl z posledního místa, zvítězil na curyšské horké půdě 9:7.

Vítěz základní části si v druhém klání série kladl jasný cíl vyrovnat na 1:1 na zápasy, St. Gallen se ovšem i v druhém klání rval nesmírně srdnatě. Až osm minut před koncem za Curych vstřelil vítěznou branku švýcarský reprezentant Claudio Laely. Bude zajímavé sledovat další souboje této série, takto vyrovnaný průběh očekával zřejmě málokdo.

Další čtvrtfinálová série se odehrává mezi celky Alligator Malans, jejichž barvy hájí Lukáš Veltšmíd, a v základní části šestým Rychenbergem s krajánkem Patrikem Dóžou. Útočník Rychenbergu Dóža v prvním zápase prokázal svůj přehled a dvěma asistencemi podporoval ofenzivní choutky hostí. Ale ani to nestačilo, Malans si pro sebe uzmuli první bod. Vyrovnat sérii se Rychenbergu každopádně nepovedlo, po domácí prohře 1:3 se z dvoubodového vedení v sérii těší „aligátoři“ i s Lukášem Veltšmídem.

Nesmírně těsné čtvrtfinále pak bylo rozehráno mezi mančafty Wiler-Ersigen a Zug United. Několikanásobný vítěz švýcarské soutěže Wiler sice v prvním zápase Zug přetlačil chudým výsledkem 2:1, aby pak na půdě Zugu nestačil 4:6. Série je vyrovnaná poměrem 1:1.

Jedinou sérií, kterou smolně poznamenala celosvětová pandemie, je ta mezi Floorball Köniz a Tigers Langnau. V tomto případě se stačil odehrát zatím pouze jediný zápas, jenž hostující Köniz ovládl poměrem 7:5. Martin Kisugite za domácí nenastoupil.

VÝSLEDKY ČTVRTFINÁLE PLAY OFF ŠVÝCARSKÉ LIGY:

SÉRIE GRASSHOPPER CLUB CURYCH – WALDKIRCH-ST. GALLEN 1:1

Grasshopper Club Curych – Waldkirch-St. Gallen 7:9
Waldkirch-St. Gallen – Grasshopper Club Curych 5:6

SÉRIE UHC ALLIGATOR MALANS – HC RYCHENBERG WINTERTHUR 2:0

UHC Alligator Malans – HC Rychenberg Winterthur 5:4 (za hosty DÓŽA 0+2)
HC Rychenberg Winterthur – UHC Alligator Malans 1:3

SÉRIE Floorball Köniz – Tigers Langnau 1:0

Tigers Langnau – Floorball Köniz 5:7

SÉRIE SV Wiler-Ersigen – Zug United 1:1

SV Wiler-Ersigen – Zug United 2:1
Zug United – SV Wiler-Ersigen 6:4


Autor: Jakub Švejkovský



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*