Dominika Steinbachová prožívá extraligovou premiéru v roli trenérky. Foto: FbŠ Bohemians
16. 3. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Do play off nás dostanou tři výhry, velí asistentka Steinbachová. Soustředit se chce už pouze na koučink

 



Dominika Steinbachová patřila dlouhá léta k itineráři české nejvyšší ženské soutěže, ať už v dresu Chodova, Tigers nebo třeba Panthers. Současně je již dlouho oceňována jako trenérka mládežnických kategorií. Před sezonou zamířila z dnešního Startu do Bohemians, kde se v roce 2021 stala také asistentkou hlavní trenérky Terezy Blažkové u ženského A-týmu. Svou roli vidí na lavičce, hrát už na nejvyšší úrovni nechce.

Trenérsky si Dominika Steinbachová udělala jméno v Tigers, kde dovedla juniorky také k mistrovskému titulu. Před sezonou ale vyměnila v rámci Prahy tým a zamířila do Bohemians. „Cítila jsem, že se to v Tigers ubírá jiným směrem, než jakým bych chtěla jít, a tak jsem se rozhodla, že se ve své trenérské kariéře zkusím posunout do týmu, který má širokou mládežnickou základnu, zkusím se naučit něco nového a posunout se kariérně dopředu,“ popisuje.

I vlivem koronavirového zastavení všech ostatních soutěží se nakonec dostala jako asistentka k ženskému A-týmu. „Tezy je hlavní trenér, potřebovala pomoct, protože na trénování byla tak trochu sama, tudíž si vzala na pomoc mě a Romana Jandu. Roman je zaměřený na obranu, já osobně pak na útočnou fázi,“ prozradila, jak funguje trenérské trio na lavičce Bohemians.

Sama ale preferuje především juniorský florbal. „Je to hodně podobné, chci se pořád věnovat juniorskému florbalu. Je to kategorie, kde podle mě je možné s hráčkami dělat vůbec nejvíce. Vyhovuje mi, že už hráčky mají nějaký svůj rozum, jsou soběstačné, a současně se chtějí rozvíjet. Ženy jsou o psychice, máme hodně mladý kádr, takže i z tohoto pohledu to příliš rozdíl není,“ usmívá se.

Své zapojení vnímá také jako dodržování klubové koncepce. „Jako trenér juniorek musíte sledovat i ženský A-tým, posíláte tam hodně hráček. Mým cílem je vychovat co nejvíce hráček, které budou následně přínosem právě pro A-tým. Musíme být tedy spojeni, držet jednotnou koncepci, aby to vedlo k jednomu společnému cíli,“ usmívá se.

Jako dlouholetá trenérka juniorek má zkušenosti také se situací, kdy tým čekají dva zápasy během víkendu. „Řešíme to týden od týdne, protože soupeři jsou většinou rozdílní, co do postavení v tabulce. Řekneme si, který soupeř je pro nás klíčový a na toho se soustředíme, samozřejmě také sledujeme týmy okolo nás,“ nechává nahlédnout pod pokličku.

Bohemians právě prožívají sérii sedmi porážek v řadě, Steinbachová ale nepanikaří. Mají klokanky stále postup ve svých rukou? „Určitě, máme to ve svých rukou. Musíme se soustředit na zápasy proti Olomouci, Panthers a Startu. Pokud dokážeme získat tři výhry, tak věřím, že budeme v play off, a to je tam, kde chceme být,“ velí.

Sama má jasno také v tom, že její hráčská vrcholová kariéra už skončila. „Už se chci věnovat pouze trenéřině, maximálně si zahrát možná 1. ligu pro radost. Obecně už jsem toho odehrála dost a teď chci ty holkám zkušenosti předat,“ uzavřela Dominika Steinbachová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*