Matěj Jendrišák se opět pravidelně prosazuje a Linköping stoupá tabulkou. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Matěj Jendrišák posbíral v úvodním klání čtvrtfinálové série 3 body, ale ani ty na výhru nestačily. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
19. 3. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Jendrišákovy 3 body proti Kalmarsundu nestačily, Falun po dramatu těsně vyhrál

 



Snažil se, seč mohl. Dvě branky sám dal, jednu připravil, přesto vydatný bodový příspěvek Matěje Jendrišáka v úvodním klání čtvrtfinálové série jeho Linköpingu s Kalmarsundem nestačil. Hosté i s dalším Čechem Josefem Rýparem v sestavě podlehli druhému celku po základní části poměrem 5:8. V dalším zápase v hornickém městě Falunu měli nakonec domácí patrně mnohem více starostí s Helsingborgem, než na kolik to po prvních dvou třetinách vypadalo. I přes intenzivní dotahování hostujícího přístavního celku ale Falun vyhrál těsně 5:4.

Na časomíře v KIFAB Areně na druhém největším švédském ostrově Öland svítil čas pouhých 0:24, když Matěj Jendrišák zužitkoval pobídku od švýcarského spoluhráče Nicoly Bischofbergera. Do konce prvního dějství ovšem domácí Kalmarsund nasázel za záda linkopingského muže v masce Andrease Bloma pět gólů.

Matěj Jendrišák se přesto s kapitánskou páskou na paži snažil se zápasem ještě něco udělat. Ve druhé třetině asistoval u přesilovkové trefy mohutného Martina Karlssona. V posledním dějství pak český centr obstaral ještě svůj druhý zásah večera. Kalmarsund se ovšem celou sezonu veze na pohodové vlně. Konečnou výhru 8:5 nakonec obstarali celkem čtyři dvoubrankoví střelci, z nichž hned tři tvoří kompletní první formaci – jmenovitě Tim Nyander, Marcus Johansson a hvězdný Kim Nilsson.

Po základní části nezvykle až třetí Falun si vybral jako svého čtvrtfinálového soka Helsingborg. Úvodní dvě třetiny zahajovacího klání byly výsledkově zcela v režii domácích – v závěru prvního dějství dával na 3:0 zkušený Jonas Adriansson, jenž v letošním ročníku obnovil své působení v nejvyšší švédské soutěži, na konci druhé třetiny pak Falun dostal už do čtyřbrankového vedení mladý snajpr Malte Lundmark. V čase 58.57 přesto ikona hostujícího Helsingborgu Linus Nordgren senzačně vyrovnal na 4:4. Nakonec divoký zápas ukončil precizně trefenou střelou tahem bývalý nejlepší florbalista planety Rasmus Enström, jenž zároveň Falunu zařídil vedení v sérii.

Už dnes se pak rozehrají zbylé dvě čtvrtfinálové série – ta první mezi vítězem základní části Storvretou s Växjö a ve zbývající si to pak o postup mezi nejlepší čtyři celky SSL rozdá Mullsjö a Dalen.

SÉRIE FBC Kalmarsund – Linköping IBK 1:0

FBC Kalmarsund – Linköping IBK 8:5

SÉRIE IBF Falun – FC Helsingborg 1:0

IBF Falun – FC Helsingborg 5:4


Autor: Jakub Švejkovský



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*