Matěj Jendrišák zapsal další dvě trefy. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Kapitán Matěj Jendrišák svůj Linköping k první výhře v play off zatím nedotlačil. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
22. 3. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

VIDEO: Jendrišákových 1+1 bylo málo, Linköping padl v prodloužení. Växjö se Storvretou senzačně otočilo

 



O víkendu se ve švédské SSL dohrály druhé zápasy všech čtvrtfinálových sérií. K překvapení došlo v sérii Strovrety, která ovládla základní část, a šestého Växjö. Po úvodní výhře lídra se Växjö i přes nepříznivý stav druhého klání mocně nadechlo k velkolepému obratu. Vedení 2:0 v sériis Linköpingem naopak získal Kalmarsund. Druhý zápas došel do prodloužení i díky kapitánovi Linköpingu Matěji Jendrišákovi. Ten jednou nahrával a posléze i proměnil nájezd, ani tak ovšem se svým týmem sérii nevyrovnal.

Matěj Jendrišák nejprve z rohu chytře našel švýcarského mladíka Danyho Hänziga, který tvrdou příhru svého kapitána jemně tečoval za záda brankáře hostí. Centr první formace Linköpingu pak sám mazácky bekhendem proměnil nájezd a na konci první třetiny proti Kalmarsundu vyrovnal na 2:2. Oba týmy se po celou dobu zápasu přetahovaly o vedení, čtvrt hodiny před koncem posledního dějství srovnal útočník Kalmarsundu Kevin Haglund na 4:4. 20 vteřin po zahájení prodloužení pak hostující levé křídlo první formace Marcus Johansson trefil ze vzduchu těžkou přihrávku a poslal tím svůj celek do dvouzápasového vedení v sérii.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Český florbal (@ceskyflorbal)

Vyrovnaná série je aktuálně mezi Storvretou a Växjö. Storvreta, favorit tohoto čtvrtfinále, si podmanila první utkání poměrem 7:5. I v tom druhém směřoval tým s orlem ve znaku za výhrou a nic nenasvědčovalo tomu, že by měl zápas skončit jinak než druhou výhrou lídra základní části. Domácí Samuel Folkesson Algman ovšem na konci druhé třetiny vykřesal naději, když snížil na 1:4. V poslední třetině se pak jeho Växjö nadechlo k impozantnímu obratu, kdy celkem šesti brankami převrátilo vedení na svou stranu a díky výhře 7:5 srovnalo stav série. Třemi body za dva zásahy a asistenci táhnul Växjö především Tommy Bolin, jehož si tuzemští fajnšmekři mohou vybavit z mládežnického turnaje Prague Games, kde si pravidelně podmaňoval statistiky tehdy ještě v dresu Tyresö Trollbäcken.

Suverénní pak zůstává růžovo-černé komando z Falunu. Celek z hornického města porazil Helsingborg i na jeho půdě, tentokrát poměrem 5:2. Do provozní teploty se, jak se zdá, dostává hlavní ofenzivní hrozba falunských, a sice nikdo jiný než Alexander Galante Carlström. Ten v druhém klání série zaznamenal branku a nahrávku.

V poslední sérii, v té papírově nejvyrovnanější, je stav 1:1. Po základní části pátý Dalen vrátil čtvrtému Mullsjö porážku na domácím hřišti až v dalekém městě Umeå. V druhém zápase řádil především nejproduktivnější muž Dalenu, vytáhlý snajpr Christoffer Andersson, jenž zapsal čtyři body za dva góly a stejný počet asistencí. Pozadu nezůstal ani kapitán a hrající legenda Dalenu Ketil Kronberg, který se trefil jednou a navrch přidal přesnou nahrávku.

Čtvrtfinálové série švédské SSL pokračují ve zběsilém tempu. Už dnes se opět utkají Kalmarsund s Linköpingem, v dalším klání vyzve Falun na domácím hřišti Helsingborg.

SÉRIE Storvreta IBK – VÄXJÖ IBK 1:1

1. zápas: Storvreta IBK – Växjö IBK 7:4
2. zápas: Växjö IBK – Storvreta IBK 7:5

SÉRIE FBC KALMARSUND – LINKÖPING IBK 2:0

1. zápas: FBC Kalmarsund – Linköping IBK 8:5 (za domácí JENDRIŠÁK 2+1)
2. zápas: Linköping IBK – FBC Kalmarsund 4:5 po prodloužení (za domácí JENDRIŠÁK 1+1)

SÉRIE IBF FALUN – FC HELSINGBORG 1:0

1. zápas: IBF Falun – FC Helsingborg 5:4
2. zápas: FC Helsingborg – IBF Falun 2:5

SÉRIE Mullsjö AIS – IBK Dalen 1:1

1. zápas: Mullsjö AIS – IBK Dalen 6:3
2. zápas: IBK Dalen – Mullsjö AIS 8:4


Autor: Jakub Švejkovský



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*