Albin Sjögren vede produktivitu play off švédské SSL. FOTO: Per Wiklund.
24. 3. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

VIDEO: Jendrišák s Rýparem zápas od vypadnutí, Dalen obrací sérii, Storvreta znovu vede

 



Švédská SSL nezpomaluje ve svém zběsilém čtvrtfinálovém tempu! Zatím jsou odehrány tři zápasy ve všech čtyřech sériích. Nejblíže k postupu má momentálně Kalmarsund, který i ve třetím zápase zvítězil proti Linköpingu s českým duem Matějem Jendrišákem a Josefem Rýparem, tentokrát poměrem 9:4. Stav ve zbylých čtvrtfinálových sériích je 2:1 – Storvreta vede nad Växjö, Falun nad Helsingborgem a Dalen nad Mullsjö.

Běžela osmá minuta třetího klání mezi Kalmarsundem a Linköpingem, kdy ránu tahem hostujícího Oscara Setha zlikvidoval brankář Carl Bending-Sörling. Strážce svatyně domácího Kalmarsundu se příliš dlouho nerozpakoval a mocným výhozem našel rozběhnutého Kima Nilssona. Ten ve spurterském souboji s Oscarem Hovlundem nedal hostujícímu obránci šanci a ladně jednoručným bekhendem překonal Andrease Bloma. 2:0! Rozjetý Kalmarsund nepolevoval, činila se tentokrát především druhá formace domácích – Kevin Haglund zaznamenal 2+1, Jesper Lindström dokonce dva góly dal a na stejný počet přihrál, skóroval pak i kapitán Anton Nilsson. Kalmarsund nakonec Linköping porazil poměrem 9:4 a české duo Jendrišák a Rýpar je tak na pokraji vyřazení.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený FBC Kalmarsund (@fbckalmarsund)


Mezi celky Mullsjö a Dalenu se věštila tuhá a neméně vyrovnaná série. A prozatímní vývoj tohoto čtvrtfinále dřívější predikce stoprocentně naplňuje. Mullsjö sice ovládlo první zápas série na domácí půdě, další dva zápasy si ovšem podmanil Dalen. V posledním střetnutí pak byli v dresu Dalenu produktivní především obránci jeho první formace – Viktor Nystedt zaznamenal branku a přihrávku, Rasmus Andersson zapsal dokonce dva přesné zásahy a jednu asistenci. Trefil se rovněž kapitán Dalenu, norský veterán Ketil Kronberg.

Storvreta, lídr základní části, chtěla odčinit druhý zápas série s Växjö, který ztratila. Na domácím hřišti nenechal celek s orlem ve znaku nic náhodě a už po 14 a půl minutách první třetiny vedl 4:0. Storvreta nakonec zápas vyhrála výsledkem 7:3, činil se nejvíce neproduktivnější muž play off Albin Sjögren, jenž ve třetím čtvrtfinále získal tři body za dvě branky a nahrávku.

V poslední sérii pak došlo ke snížení série, když Helsingborg vyloupil hřiště Falunu poměrem 6:4. Nejvíce vidět byl útočník hostí Max Wahlgren. Z chodovského angažmá českému divákovi velmi dobře známý forvard řídil výhru hattrickem, k němuž přidal i jednu asistenci. Wahlgrenovi bodově zdatně konkurovala a doplňovala jej helsingborská ikona Linus Nordgren – ten ze třetího čtvrtfinále odcházel s bilancí 1+3.

Čtvrtfinálové série SSL pokračují zítra – na plánu jsou zápasy Linköpingu s Kalmarsundem a Helsingborgu proti Falunu.

SÉRIE STORVRETA IBK – VÄXJÖ IBK 2:1

1. zápas: Storvreta IBK – Växjö IBK 7:4
2. zápas: Växjö IBK – Storvreta IBK 7:5
3. zápas: Storvreta IBK – Växjö IBK 7:3

SÉRIE FBC KALMARSUND – LINKÖPING IBK 3:0

1. zápas: FBC Kalmarsund – Linköping IBK 8:5 (za domácí JENDRIŠÁK 2+1)
2. zápas: Linköping IBK – FBC Kalmarsund 4:5 po prodloužení (za domácí JENDRIŠÁK 1+1)
3. zápas: FBC Kalmarsund – Linköping IBK 9:4

SÉRIE IBF FALUN – FC HELSINGBORG 2:1

1. zápas: IBF Falun – FC Helsingborg 5:4
2. zápas: FC Helsingborg – IBF Falun 2:5
3. zápas: IBF Falun – FC Helsingborg 4:6

SÉRIE MULLSJÖ AIS – IBK DALEN 1:2

1. zápas: Mullsjö AIS – IBK Dalen 6:3
2. zápas: IBK Dalen – Mullsjö AIS 8:4
3. zápas: Mullsjö AIS – IBK Dalen 5:7


Autor: Jakub Švejkovský



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*