Filip Forman bude absentovat v úvodním duelu série. Pak by se měl do sestavy Bohemians vrátit. Foto: Šimon Jiráček Filip Forman bude absentovat v úvodním duelu série. Pak by se měl do sestavy Bohemians vrátit. Foto: Šimon Jiráček
25. 3. 2021 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Bez Formana i s Formanem: Jedlička už chystá tým na derby. Musíme se přiblížit svému maximu, ví Podhráský

 



Jeden zápas nebudou moci Bohemians ve čtvrtfinále proti Chodovu využít kvůli trestu za červenou kartu svého klíčového útočníka Filipa Formana. Michal Jedlička už ale má v hlavě plán, jak se pokusí špílmachra „klokanů“ nahradit. Zároveň se pokusí eliminovat silné stránky soupeře. A o to samé se pochopitelně pokusí jeho protějšek David Podhráský.

V posledním vzájemném zápase létaly emoce sem a tam. Vše vyvrcholilo v závěrečných vteřinách, kdy Bohemians dokonali obrat. Filip Forman následně počastoval domácí střídačku vulgárním výrazem, za což obdržel červenou kartu číslo 3, automaticky trest na jeden zápas a od disciplinární komise čtyřměsíční podmínku.

Bude i kvůli těmto událostem čtvrtfinálová série dvou pražských soků ještě víc vyhecovaná? „Nějakou roli to hrát může, asi spíš u soupeře než u nás. Nicméně vyhecovaná série by to byla za jakýchkoliv okolností,“ tvrdí kouč David Podhráský, který řídí lavičku Chodova už od sezony 2013/14 a má na svém kontě dva mistrovské tituly. Mimochodem, střetnou se dva nejdéle sloužící koučové v lize, Michal Jedlička působí u Bohemians ještě o sezonu déle.

„Klokani“ se v úvodním střetnutí série budou muset obejít bez zmíněného Formana, nejproduktivnějšího hráče týmu a nejlepšího nahrávače ligy. „Ztráta to pro nás je, na druhou stranu si myslím, že k tomu kluci přistoupí o to zodpovědněji a nakonec to pro nás možná bude i dobře,“ věří Jedlička svým svěřencům.

Do startu v play off už nezbývá mnoho času a trenér Bohemians má o sestavě jasno. „Trénujeme obě varianty. Jednou hru s Filipem, jednou bez Filipa. Připravujeme se na to, aby si kluci na sebe zvykli. Ale nebude to problém, máme v týmu dost univerzálů, kteří se umějí přizpůsobit,“ dodal.

Chodov bude jistě spoléhat na svou elitní formaci. Foto: FAT PIPE Florbal Chodov

Chodov bude jistě spoléhat na svou elitní formaci. Foto: FAT PIPE Florbal Chodov

Oba dva vzájemné duely v základní části ovládli zelenobílí (4:3 a 6:4). A David Podhráský ví o silných stránkách soupeře. „Asi je to jejich kompaktnost daná dlouholetou spoluprací i podobnou typologií hráčů. Plus samozřejmě nesmírně silné individuality v ofenzivě a výborný brankář,“ zanalyzoval pražského rivala 34letý kouč.

Co podle Jedličky sérii rozhodne? „Produktivita a to, jak budeme utíkat Chodovu ze soubojů, které budou chtít určitě hrát,“ myslí si Jedlička. „Před play off jsme pracovali na zdokonalení naší hry, taky trochu na obraně a hlavně na backcheckingu, abychom Chodov nepouštěli do protiútoků, ty má soupeř velice dobré,“ poukázal Jedlička na kontry celku z Jižního Města.

Podhráský si je vědom, k jakým výkonům by se jeho hráči měli vybičovat, aby přes Bohemku postoupili do semifinále. „Musíme předvádět kvalitnější a konzistentnější výkony než v základní části. Pokud se přiblížíme svému maximu, budeme mít velkou šanci,“ uzavřel svou výpověď.

FbŠ Bohemians (3.) – Florbal Chodov (5.)

Rozpis zápasů:

sobota 27. 3. 20:00 FbŠ Bohemians – Florbal Chodov
neděle 28. 3. 18:00 FbŠ Bohemians – Florbal Chodov
pátek 2. 4. 18:30 Florbal Chodov – FbŠ Bohemians
sobota 3. 4. 18:30 Florbal Chodov – FbŠ Bohemians

Tři klíčoví hráči Bohemians:

Filip Forman, Radovan Michajlovič, Matyáš Krebner
A kdo může zazářit? Matěj Pěnička

Tři klíčoví hráči Chodova:

Tom Ondrušek, Marek Vávra, Tomáš Sýkora
A kdo může zazářit? Petr Majer

Tip Florbal.cz:

FbŠ Bohemians – Florbal Chodov 4:2


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*